01 / 05 / 2024

Mantolama sistemleri yangına ne kadar dayanıklı

Mantolama sistemleri yangına ne kadar dayanıklı

Mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de bilimsel metotlarla test edildi. Elde edilen test sonuçları, 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği standartların yerinde olduğunu gösterdi' şeklinde yorumlandı.

Yangına karşı önlem proje aşamasında alınmalı!

AKG Gazbeton Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, projelerde seçilen malzemelerle yangınların önüne geçileceğini açıkladı. Güvenç, yangına karşı ilk önlemin binaların proje aşamasında alınması gerektiğini söyledi. 

Yanlış dış cephe kaplamaları yangına yol açıyor!

İZODER, bugün Ataşehir’de meydana gelen yangın ile ilgili açıklamada bulundu. İZODER Başkanı Levent Pelesen, yangına yanlış dış cephe kaplamalarının yol açtığını söyledi.

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor!

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’nın açıkladığı verilere göre bu yılın ilk 6 aylık döneminde İstanbul’da 15.933 yangın gerçekleşti, yangınlar en çok sigara ve elektrik kontağından çıktı.

Aslandağ Group'tan yangına 60 dakika dayanıklı çelik kapı!

Yaklaşık 30 yıldır mutfak, banyo ve kapı sektörüne yön veren Aslandağ Group, 39. Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nda Türkiye’nin yangına 60 dakika dayanıklı tek çelik kapısı özellikleriyle dikkatleri üzerine topluyor.

Akıllı binalar yangına dayanıklı sistem geliştirildi!

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Selamet öncülüğünde çok katlı binalarda uzun süre yangına dayanımlı beton-çelik kompozit bir taşıyıcı sistem geliştirildi.

Gazbeton duvar yangına dayanıklı!

Modern dünyanın duvar malzemesi olarak kabul edilen gazbetonun yangına dayanımı, İngiltere’de faaliyet gösteren uluslararası sertifikalandırma ve test merkezi Warrington Fire Laboratuvarları tarafından yapılan testle de ispatlandı.

Yangına karşı yalıtımlı savunma!

Her yıl 25 Eylül haftası Türkiye’de “Yangından Korunma Haftası” olarak kutlanıyor. Yalıtım konusunu A’dan Z’ye ele alan İzocam, yangından korunmanın, can ve mal kayıplarına engel olmanın en önemli yollarından birinin doğru uygulanmış “yalıtım” olduğunu vu

Yangına karşı dayanıklı evler 20 günde teslim!

Bursa İnşaat Fuarı'nda sergilenen ahşap evler ilgi görüyor. Yangına karşı dayanıklı olan ahşap evler, 20 günde teslim ediliyor.

ACO, yangına dayanıklı çatı sistemi üretti!

ACO, çatı drenajında sunduğu konvansiyonel drenaj sistemlerinin yanında, sifonik drenaj sistemleri ile de güvenilir çözümler sunmaktadır. Son yıllarda artan ani yağışlar, çatı drenaj sistemlerinde daha dikkatli planlama yapılmasını zorunlu kılmaktadır.

Fatih'te yangın çıktı!

Fatih'te ahşap bir binada başladıktan sonra yandaki binalara sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangına müdahale eden iki itfaiye eri, ahşap binanın çöken duvarının altında kaldı

Fatih'te korkutan yangın!

İstanbul Fatih'te ahşap bir binada başladıktan sonra yandaki binalara sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangına müdahale eden iki itfaiye eri, binanın çöken duvarının altında kaldı.

Bursa'da doğalgaz hattında patlama yangına neden oldu!

Bursa'da iş makinesi doğalgaz hattını patlattı. Patlama sonucu alev alan gaz yangına neden oldu. Bursa'da, iş makinesiyle altyapı çalışması için kazı yapılırken delinen borudan sızan doğalgaz alev aldı.

Trabzon'da Mehmet Ali Yılmaz Spor Tesisleri'nde yangın!

Trabzon'da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bulunan 1461 Trabzon'un binasında yangın çıktı. Gece geç saatlerde klimaların patlaması sonucu meydana gelen yangına sıra sürede itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi...

Mantolama sistemleri yangına ne kadar dayanıklı Haberi

Mantolama sistemleri yangına ne kadar dayanıklı

Mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de bilimsel metotlarla test edildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü (RMI) Bilimsel Araştırma Merkezi tarafından, İncesu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Betek Boya Fabrikası yerleşkesinde "büyük çaplı yangın testi" düzenlendi. 


RMI Cephe Sistemleri Test ve Simülasyon Müdürü Güneş İnan, burada yaptığı konuşmada, testin amacının E sınıfı ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını tespit etmek olduğunu söyledi.


Türkiye'de bugüne kadar mevcut standartlarla büyük çaplı bir yangın testi gerçekleştirilmediğini belirten İnan, bu testlerin İngiltere'de mevzuat kapsamına alındığını anlattı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin ise test sonunda elde edilecek verilerin, bakanlıkları tarafından hazırlanacak yasal mevzuatlara yön vereceğini ifade etti. 


Konuşmaların ardından, fabrika yerleşkesinde 90 metrekare büyüklüğünde, 5 metre yüksekliğinde inşa edilen ve mevzuattaki standartlar çerçevesinde 4...