07 / 05 / 2024

maraş amerikan koleji müze mi oluyor

maraş amerikan koleji müze mi oluyor

Kahramanmaraş'taki 167 yıllık Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne dönüştürülecek.

Kahramanmaraş Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Müzesi oluyor!

Kahramanmaraş'taki 167 yıllık Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne dönüştürülecek.

Kayseri'deki üç tesis yeniden düzenleniyor!

Muhabbet Çay Bahçesi, Talas Amerikan Koleji ve Talas Öğretmenevi’nde incelemelerde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her üç tesisin de yeniden düzenlenerek Kayseri sosyal hayatına kazandırılacağını söyledi.

Antalya Yeditepe Koleji Okulları hizmete açıldı!

İstek Vakfı Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan, Antalya Yeditepe Koleji Okulları'nın açılış törenleri için Antalya'ya geldi. Dalan, açılışın ardından öğrencilerle de bir araya geldi.

Antalya'daki Doğa Koleji icradan 23.3 milyon TL'ye satılıyor!

Antalya 6.İcra Dairesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi'nde yer alan Muratpaşa Doğa Koleji Eğitim Tesisleri'ni satışa çıkardı. Söz konusu kolejin satış bedeli 23 milyon 394 bin TL olarak belirlendi.

Toros Koleji'nin plan tadilatı iptalini yargı onaydı!

Toros Koleji'nin plan tadilatı iptalini yargı onadı. Antalya 1. İdare Mahkemesi okula yapılan tahsisi ve satışı iptal etti.

Düzce Saray Koleji inşaatı incelendi!

Düzce’de uzun yıllar görev yapan ve Konya’ya tayini çıkan Düzce eski İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir inşaatı devam eden Saray Koleji’ni ziyaret etti.

Düzce Saray Koleji 2016 Eylül'de açılacak!

Düzce’de uzun yıllar görev yapan ve Konya’ya tayini çıkan Düzce eski İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir inşaatı devam eden Saray Koleji’ni ziyaret etti.

Düzce Saray Koleji Eylül 2016'da açılacak!

Komutanlar 2016 yılında faaliyete geçecek olan Saray Koleji inşaatını gezdi.2016 Eylül döneminde faaliyete geçecek olan Saray Koleji’ndeki ziyaretin ardından komutanlar Kolej yönetim kurulu tarafından uğurlandı.

Türkiye'de Amerikan yatırımları 2016'da artacak!

TABA Başkanı Bora Gürçay, yeni hükümet kurulduğunda imza atılacak 850 milyon dolarlık Amerikan yatırımının beklemede olduğunu açıkladı. Gürçay, "Obama'nın ziyareti de yatırımları hızlandıracak, 2016'da Türkiye'de Amerikan yatırımları daha da artacak" dedi

M. Ergün Turan: 2016 Maraş için iyi bir yıl olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet E. Turan, Kahramanmaraş'ta da emekli ve dar gelirli vatandaşlara yönelik konut yapımına devam ettiklerini belirtti. "Emekli ve dar gelirliler bizi takip etsin" diyen Turan "2016 Maraş için iyi bir yıl olacak" dedi.

Kıbrıs'ta Hala Sultan İlahiyat Koleji açıldı!

KKTC'de yıllardır açılmaması için her türlü engel çıkarılan İmam-Hatip Lisesi, nihayet açıldı. Lisenin ismi Hala Sultan İlahiyat Koleji olarak belirlendi.

Amerikan Hava Kuvvetleri Diyarbakır'a tesis kuruyor!

Amerikan Hava Kuvvetleri 435. Hava-Kara Operasyon Filosuna bağlı 435. Beklenmedik Durum Müdahale Grubunun konuşlanacağı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde tesis kurma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Fenerbahçe Koleji için alınan arsanın hisse satışı gerçekleşti!

Fenerbahçe Koleji için satın alınan arsaya ait banka kredisinin ödenmesi amacıyla Sarı-Lacivert kulüp hisse satışı gerçekleştirdi.

maraş amerikan koleji müze mi oluyor Haberi

maraş amerikan koleji müze mi oluyor


Bir dönem misyonerlik faaliyetlerini yaygınlaştırmak için kullanılan Kahramanmaraş'taki 167 yıllık eski Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne dönüştürülüyor.


Amerikan misyonerlerce 1850'li yıllarda inşa edilen eski Amerikan Koleji, Lozan Antlaşması'ndan sonra kapatılmasının ardından yaklaşık 80 yıl farklı eğitim kurumlarına ev sahipliği yaptı.


1950'li yıllarda bir neslin yetişmesini sağlayan, şairler ve düşünce adamlarından oluşan Yedi Güzel Adam'ın yolunun kesiştiği Maraş Lisesi olarak da bilinen mekan, "Maraş ekolü"nü gelecek nesillere aktarmaya hazırlanıyor.


Türkiye edebiyatına damga vuran Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören'in isimleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince restoresi yapılan binada kurulacak Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde yaşatılacak.




"Öğrencilerimizi edebiyata, şiire teşvik edeceğiz"

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amerikan...