26 / 07 / 2024

maraş eski orta hal bölgesi kültür park projesi

maraş eski orta hal bölgesi kültür park projesi

Kahramanmaraş Belediyesi’nden yapılan açıklamada, eski orta hal bölgesine yapılması planlanan proje kapsamında kazı, zemin ıslah ve su yalıtım çalışmalarının tamamlanarak, temel atma aşamasına ulaşıldığı bildirildi...

TOKİ Eskişehir 77 konut ihalesi 19 Ekim'de!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir'de 77 konut inşa edecek.

Serdar Ortaç: Chloe evime haciz koydurdu!

Maddi anlamda zor zamanlar geçiren Serdar Ortaç eski eşi Chloe Loughnan'ın evine haciz koydurduğunu dile getirdi.

TOKİ'den Eskişehir'e 70 yeni konut müjdesi!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan TOKİ Eskişehir İli Mihalgazi İlçesi Hürriyet Mahallesi 70 Konut) ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş’ yeniden eski günlerine dönecek!

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kapalı Maraş’ın ’Hayelet Şehir’ olarak kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Taçoy, ''Maraş’ta, ’Uluslararası Hukuk’ çerçevesinde; siyasi bir adım atılacaktır" diye konuştu.

Chloe, Serdar Ortaç'tan ev ve araba aldı!

Serdar Ortaç, önceki gün boşandığı Chloe Loughnan’a İstanbul’dan bir ev ile bir araba verdi. Ortaç, eski eşine tazminat da ödeyecek.

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Rengin İnşaat iflas mı ediyor?

Alan İnşaat’ın sahibi Metin Alan ve Güleryüz Nalburiye’nin eski ortağı Erhan Güleryüz tarafından kurulan Rengin İnşaat'ın bir süredir ekonomik kriz içinde olduğu belirtildi. İddialara göre, firma borç yüzünden şantiyelerini kapattı.

Jak Kamhi'nin 3 milyon dolarlık evi eski ortağına geçti!

Alman beyaz eşya devi BSH, eski ortağı olan Jak Kamhi'ye karşı açtığı tazminat davasını kazandı. 3 hafta önce çıkan kararla birlikte Kamhi'nin 3 milyon dolarlık malikanesinin de sahibi oldu.

Alman Bosch'tan Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava!

Profilo'nun kurucusu Jak Kamhi'nin başı bu aralar eski ortağı Alman Bosch şirketi yüzünden dertte. Alman Bosch Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava açtı.

Demet Akalın ve Okan Kurt’a 32.8 milyon TL'lik haciz şoku!

Demet Akalın’ın eşi Okan Kurt'un eski ortağı Osman Görgülü, Kurt'a borçlarını ödemediği iddiasıyla icra takibi başlattı.

Emre Maraşlı: Konutta en büyük sorun güvenlik!

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı , "Referandum nedeniyle nisana kadar nefesler tutulacak. Müşterinin kafası karışık. Şu an en büyük sorun güvenlik" diye konuştu.

TOKİ Odunpazarı lise ve ortaöğretim inşaat ihalesi yapıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Eskişehir ili, Odunpazarı İlçesi, Karapınar Mahallesi'nde lise ve orta öğretim inşaat ihalesi yapıldı.

Rize Eski Orta Camii'nin taşınması için imzalar atıldı!

Çarşı mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Eski Orta Camii'nin, Yeniköy mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanına taşınması için Rize Belediyesi ile ihaleyi alan ilgili firma arasında imzalar atıldı.

maraş eski orta hal bölgesi kültür park projesi Haberi

maraş eski orta hal bölgesi kültür park projesi


Kahramanmaraş Belediyesi tarafından eski orta hal bölgesine yapılması planlanan kültür parkta temel atma aşamasına gelindi.


Kahramanmaraş Belediyesi’nden yapılan açıklamada, proje kapsamında kazı, zemin ıslah ve su yalıtım çalışmalarının tamamlanarak, temel atma aşamasına ulaşıldığı bildirildi. Açıklamada, içerisinde yeşil alan, yürüyüş alanları, amfi ve otopark gibi çalışmalarında yer aldığı proje bilgileri verilerek, şu ifadeler kullanıldı:


“Proje kapsamında, meyilli yeşil alanlar, kuzey yönünden gelen insan sirkülayonu için düzenlenmiş meydana bağlanan iki kılcal rampa geçidi, korunaklı sarmalanmış avlu karakterindeki meydan, gösteri ve benzeri etkinliklerin yer alacağı, amfi şeklinde düzenlenmiş ve meydanın ortasında oluşturulmuş forum alanı inşa edilecektir. Diğer yandan konferans salonu, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı mahaller proje içerisinde yer alacaktır. Ayrıca 175 araçlık 4 bin 800 metrekarelik kapalı otopark, açık forum alanı, açık oturma...