04 / 05 / 2024

Maraş tapu planı

Maraş tapu planı

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş'ta bulunan gayrimenkuller Rus ve Çinli şirketlerin radarına girdi. Şirketler, elinde Maraş tapusu olan Rumlara satın alma teklifi götürüyor.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

‘Maraş tapusu için Türklere başvurun’ çağrısı!

KKTC’nin 1974 yılından beri kapalı tutulan Maraş şehrini sivil yerleşime açma planı, Kıbrıs Rum yönetimini karıştırdı.

Maraş'ın tapusu KKTC ve Ankara'da!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ankara'nın elinde Maraş'a ait tapu var. Yeniden yerleşime açılacak olan Maraş'ın Osmanlı vakıflarına ait olduğu uzmanlarca tescillendi. 

Egeli turizmcilerden Maraş'a yatırım planı! 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar Maraş'ın yeniden turizme kazandırılması amacıyla Türk turizmcilere yaptığı çağrı karşılık buldu.Egeli turizmciler, hazır olduklarını, yapılacak anlaşmalar sonrası bölgede konaklama tesislerini hizmete sokabileceklerini ifade etti.

Bartın Karaköy’de tapu mutluluğu!

Bartın Belediyesi yaptığı yeni İmar Planı ile hisseli parsel sahiplerini tapu belgelerine kavuşturmaya devam ediyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karaköy Mahalle’sinde 10 aileye tapularını teslim etti.

Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatı açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında yer alan maddeleri açıkladı. Başkan Erdoğan, Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatının açılması çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 bütçesi 1,1 milyar lira!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bakan Kurum, "2019 Yılı Bütçe Teklifinde, Bakanlığımız bütçesi 2 milyar 573 milyon 286 bin lira, bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ise 1 milyar 113 milyon 861 bin lira olarak belirlenmiştir." dedi...

Eyüpsultan Pirinççi’de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Pirinççi Mahallesi’nde 50 yıllık tapu ve imar sorunun çözüldüğünü açıkladı. 50 hektarlık alan için 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı!

Kepez Belediyesi, Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe Mahallesi sakinlerine tapu ve konforlu konutlarını kavuşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı. 

Tapu harçlarına yeni düzenlemeler geliyor!

Tapu Harcı konusunda 100 Günlük Eylem Planı'nda, gerçek değer üzerinden alınmasıyla ilgili düzenleme yapacaklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum düzenleme sürecine Meclis açılır açılmaz başlayacaklarını söyledi.

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

Resim İstanbul Nefes daire fiyatları ne kadar? İşte ödeme planı!

Doğanın içinde ve merkezi noktalara yakın mesafede yükselen Resim İstanbul Nefes Evleri'de hemen teslim hemen tapu fırsatı sunuluyor. Peki Resim İstanbul Nefes daire fiyatları ne kadar? İşte ödeme planı!

Tapu harçlarındaki indirim ne zamana kadar?

Bakanlar Kurulu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle kendisine verilen tapu harcını değiştirme yetkisini kullanarak indirim yaptı..

Maraş tapu planı Haberi

Maraş tapu planı

KKTC’nin 1974 yılından beri kapalı tutulan turistik Maraş şehrinde Türk yönetimi altında açmaya yönelik adımları sonrasında, Rus ve Çinli şirketler, ellerinde Maraş tapusu bulunan Rumlara, “Satın almaya hazırız” teklifleri sunuyor. Rum Dışişleri Bakanı ile görüşmelerde bulunan Maraşlı Rumların örgütü, “Mülklerinizi satmayın” çağrısında bulundu. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise, 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş bölgesinde 1974 yılında önce yaşayan Rumların ‘Maraş belediyesi’ teşkilatı bulunuyor. Rumlar,  Maraş kenti için sembolik belediye başkanlığı seçiyor.

MÜLKLER DEĞERLENDİ

Rum yönetimi ve Maraş kentinden ayrılan yaklaşık 30 bin Rum’un yer aldığı bu örgüt, KKTC hükümetinin, AİHM kararları çerçevesinde Maraş’taki bireysel mülkiyetlere ‘takas, tazminat ve iade’ gibi yöntemlerle çözüm bulmak amacıyla attığı adımlardan paniğe kapıldı. KKTC’nin Maraş’ı Türk yönetimi altında yerleşime açma adımları Kıbrıs Rum yönetiminde bulunan Rum...