30 / 04 / 2024

maraşın nerelerinde kentsel dönüşüm yapılacak

maraşın nerelerinde kentsel dönüşüm yapılacak

Yıkımı yapılacak bölgeyle ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Melike Özdemir, riskli alanlara inşa edilen Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde yıkım çalışmasının başladığını bildirdi....

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Dönüşüm Kentsel Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm Kentsel Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Kurtoğlu tarafından kuruldu.

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ın açılması için çalışmalar hızlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan'Hayelet Şehir' Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaları yoğunlaştırdıklarından bahsederek "Maraş'ı insanlığa kazandıracağız" dedi.

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Kapalı Maraş'ın açılması için son aşamaya gelindi!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş’ın KKTC yönetimi altında açılması politikasının oluşturulan bir komisyonla ilerlediğini ve son aşamaya gelindiğinden bahsetti.

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

Kapalı Maraş'ın yerleşime açılması hakkında bildiri oluşturuldu! 

Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı toplantısında uzman ekiplerin çalışması sonrasında bir sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, "Kapalı Maraş'ın, Rum tarafı ile yapılacak müzakerelerde pazarlık unsuru olmaktan çıkarılması gerektiği" işaret edildi...

 6'ncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 7 Kasım'da!

2013 yılında, kentsel dönüşüm sürecini kamuoyuna iyi bir şekilde anlatmak amacıyla yapılan, 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nin bu yıl altıncısı 7 Kasım'da düzenlenecek...

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 7 Kasım'da!

“Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresinin” bu yıl altıncısı düzenlenecek. 7 Kasım 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek kongrenin basın toplantısı 4 Ekim'de yapılacak...

maraşın nerelerinde kentsel dönüşüm yapılacak Haberi

maraşın nerelerinde kentsel dönüşüm yapılacak


Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım yapıldı.


Dönüşüm çalışmalarının ilkine; Malik Ejder Mahallesi’nden başlayan belediye görevlileri, 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Riskli Alan’ ilan edilen Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde 2 bin 500 konutun yıkımını gerçekleştirecek. 


Yıkımı yapılacak bölgeyle ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Melike Özdemir, riskli alanlara inşa edilen Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde yıkım çalışmasının başladığını bildirdi.


İlk etapta biri Hacı Bayram Veli, dört tanesi ise Malik Ejder Mahallesi'nde olmak üzere 5 adet konutun yıkımının gerçekleştirildiğini aktaran Özdemir, “Riskli alanların acele el koyma yoluyla kamulaştırması yapılmış olup, vatandaşlara kamulaştırma bedelleri ödendikten sonra yapılar boşaltılmış ve sorunsuz bir şekilde yıkım gerçekleştiriliyor” dedi.


Zaman...