19 / 05 / 2024

Mardin bina tepkisi

Mardin bina tepkisi

Mardin’de boşaltılan sağlık binalarının kaderlerine terk edilmesi vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, boşaltılan binaların değerlendirilmesini istedi.

İzmirli depremzedelerin hasarlı bina tepkisi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gençer, bugünkü köşesinde İzmirli depremzedelerin binalarındaki son durumu ve depremzedelerin şikayetlerini kaleme aldı. İşte Osman Gençer'in 'Deprem mağdurları çok sıkıntıda' başlıklı yazısı...

Devlet Konservatuarı'ndan bina tepkisi!

Devlet Konservatuarı’nın Kadıköy’deki İBB’ye ait tarihi binadan taşınma kararına tepkileri büyüyor. Konservaturarlılar inşa edilecek binanın kendileri için yetersiz olacağını dile getiriyor. 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Mardin'de çöp ev tepkisi!

Mardin'in Kızıltepe Fırat Mahallesi'nde bir anne ile kızın yaşadığı ev mahalleliyi dışarıya çıkamayacak hale getirdi. Mhalle sakinleri, sorunlarına çözüm bekliyor.

Mardin Devlet Hastanesine 400 yataklı ek bina geliyor!

Mardin Devlet Hastanesinin eski binası yıkılarak yerine 400 yataklı ek bina yapılacağı belirtildi..

DİKA, Mardin'de akıllı bina yaptı!

Türkiye'nin çevre dostu yeşil bina 'Leed Gold Sertifikası' alan ikinci kamu hizmet binası olan bina 12 milyon liraya mal oldu.

Mardin Nusaybin halkı evlerini yeniden inşa ediyor!

Sokağa çıkma yasağı sırasında yapılan operasyonlar kapsamında Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde çok sayıda bina yıkıldı. 40 bine yakın yurttaşın evsiz kaldığı Nusaybin'de, halk evlerini kendileri inşa etmeye başladı.

Mardin'de 200 bina uzaktan imha edilecek!

Mardin'de 6 mahallede PKK’nın hücre, revir, cephanelik, mühimmat ve yaşamsal malzeme deposu olarak kullandığı 200’e yakın bina belirlendiği, bu noktaların hem havadan hem de karadan noktasal yer tespitinin yapıldığı da ifade edildi.

Mardin Devlet Hastanesi Mart'ta bitiyor!

TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi binasının Mart ayının sonunda bitmesi bekleniyor. Başhekim Bayram Açan, hastanenin 10 bin 340 metrekare kapalı alana kurulan akıllı bina konseptine sahip olduğunu söyledi.

Midyat'ta icradan 1.4 milyon TL'ye satılık 2 bina, 1 arsa!

Midyat İcra Dairesi; Mardin Midyat'ta yer alan 2 bina ve 1 arsayı 17 Kasım 2014 tarihinde saat 09:30 - 09:40 arasında satışa çıkarıyor.

Mardin'deki bina restorasyonları için 9 milyon avroluk protokol imzalandı!

Medeniyetler beşiği Mardin'in Unesco Kültür Mirası listesine girmesi 9 milyon avroluk protokol imzalandı...

Mardin Nusaybin'de 2.3 milyon TL'ye icradan satılık 5 bina!

Nusaybin İcra Müdürlüğü tarafından Çatalözü Köüy'nde bulunan 5 bina toplam 2 milyon 345 bin TL'ye satılacak. Satış, 16 Temmuz Pazartesi günü 10:30-10:40 saatleri arasında yapılacak

Mardin'de eski askeri kışla müze oluyor!

Mardinde 32 yıl önce askeri kışla olarak kullanılan bina restore edilerek Mardin Müzesine dahil edilecek. Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, çalışmaları sürdürdüklerini söyledi

Mardin bina tepkisi Haberi

Mardin bina tepkisi

Mardin’de hastanelerin aynı çatı altında toplanmasının ardından boşaltılan sağlık binalarının kaderlerine terk edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, boşaltılan binaların değerlendirilmesini istedi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, eski hizmet binasının çok amaçlı sağlık merkezine dönüştürülmesi için gerekli girişimlere başladıklarını belirtti.


Sağlık Bakanlığınca, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına yaptırılan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi geçen yıl hizmete girdi. Yeni hastanenin hizmete girmesinin ardından fiziki şartlarının kötü olduğu gerekçe gösterilerek Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de yeni hastane binasına taşındı. Taşınma işlemlerinin ardından boşalan Mardin Devlet Hastanesi eski hizmet binası ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasının akıbetinin kamuoyunda uzun bir süredir tartışılırken, vatandaşlar binaların sağlık alanında değerlendirilmesini istedi.


“Sağlık merkezine dönüştürülebilir”


Yeni Devlet Hastanesine taşınan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi...