14 / 05 / 2024

Mardin Nusaybin'de 2.3 milyon TL'ye icradan satılık 5 bina!

 Mardin Nusaybin'de 2.3 milyon TL'ye icradan satılık 5 bina!

Nusaybin İcra Müdürlüğü tarafından Çatalözü Köüy'nde bulunan 5 bina toplam 2 milyon 345 bin TL'ye satılacak. Satış, 16 Temmuz Pazartesi günü 10:30-10:40 saatleri arasında yapılacak



T.C. NUSAYBİN İCRA MÜDÜRLÜĞÜ G4VYRİMENKULÜN ACIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO; 2011/46 TAL.


Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: Mardin ili Nusaybin İlçesi Çatalözü Köyü Denk mevkiinde kain, tapunun 201 parselinde kayıtlı, toplam 3828 m2'lik alan üzerinde 5 adet betonarme binadan ibaret taşınmazın tamamı satılacaktır.


Taşınmaz üzerinde bir adet taban alanı 638 m2 olan ve toplamda 4466 m2 alana sahip 7 kattan ibaret bina bulunmakta ve zemin kat dükkan 1. kat asma kat ve diğer 6 katı 4 daire üzerine inşa edilmiş, 2. Katta 4 daire bitirilmiş vaziyette, her dairede 3 oda salon, antre mutfak ve WC bulunmakta olup hacimler seramik ile kaplı, ve 2. Katın 2 dairesi bitirilmiş olup diğer katlar dükkan ve asma katı kaba inşaat halindedir.


Taşınmaz üzerinde yine bir adet 100 m2’lik alana sahip 3 oda, mutfak WC ve antreden ibaret ıslak hacimler beton tesviyeli bina, 1 adet 110 m2 alana sahip 3 oda mutfak, WC ve antreden ibaret ıslak hacimler beton tesviyeli bina 1 adet 60 m2 alana sahip 2 oda antre, mutfak, ve WC' den ibaret ıslak hacimler beton tesviyeli bina, 1 adet 108 m2 alandan ibaret 2 katlı betonarme binadan ibaret zemin kat kaba inşaat halinde, birinci katı 3 oda mutfak antre WC'den ibaret ince işçilikleri bitirilmemiş halde toplam 4 adet yapı bulunmaktadır.


Taşınmaz imar planı dahilinde olup, belediyenin her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerinden faydalanabilmekdedir.


Taşınmaz değeri 2.344.736,00-TL’dir.


SATIŞ ŞARTLARI:


1-Gayrimenkulün birinci satışı 16/07/2012 günü saat: 10:30'dan 10:40’a kadar, Nusaybin Mitanni Kültür Merkezinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetlerin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklar varsa, alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile, 26/07/2012 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse en çok artıran taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedeli malın muhammen bedellerinin % 40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve payların paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi; düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 gün geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, KDV, tapu alım harç ve masrafları alıcıya ait 'olup, tellaliye, tapu satış harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin iş bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarına dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdimde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ile kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca, temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen sorumlu olacaklardır, ihale farkı, temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinde alınacaktır.


5-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde i isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları, satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması durumunda ve adresleri bilinmeyen tüm ilgililere de tebligat yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


İİK.126 Md.

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

BN.36270


İlan için tıklayın





Geri Dön