05 / 05 / 2024

Mardin Kalesi açılıyor mu

Mardin Kalesi açılıyor mu

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah bugün açılıyor!

Yıldırım Beyazıt’ın İstanbul’un fethi için 1396’da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi'ndeki namazgâh bugün açılıyor.

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor!

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi, Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'ni süsleyecek.Müze kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

2 bin yıllık Kayseri Kalesi turizme açılıyor!

Türkiye'nin ayakta kalabilen tek 'sitedal' kalesi olarak bilinen Kayseri Kalesi, zemininde sanatçılar sokağı, 3 metre altında arkeloji müzesinin olduğu bir kültür sanat merkezi olarak turizm sektörüne açılıyor...

Otogar – Kirazlı metro hattı 16 Haziran'da açılıyor!

Otogar – Kirazlı metro hattı için geri sayım başladı. 21.7 kilometre uzunluğa sahip metro hattı 16 Haziran 2013'te açılıyor...

Shake Shack yarın İstinye Park 'ta açılıyor!

Shake Shack'in İstanbul'daki ilk şubesi 30 Mayıs'ta İstnye Park'ta açılıyor

Okçular Tekkesi 29 Mayıs'ta hizmete açılıyor!

İstanbul Okmeydanı'nda yeniden inşa edilen Okçular Tekkesi, İstanbul'un Fethi'nin 560.yılında hizmete açılıyor...

Sultanbeyli İstanbulensis Gençlik Merkezi bugün açılıyor!

İstanbul Sultanbeyli'de çocuklar ve gençler için İstanbulensis Gençlik Merkezi bugün açılıyor...

Şanlıurfa'da Müslüm Gürses Müzesi açılıyor!

Müslüm Gürses adına, memleketi Şanlıurfa'da müze açılıyor, müzede sanatçının eşyaları sergilenecek

Çankaya Belediyesi yeni başkanlık binası yarın açılıyor!

Çankaya Belediyesi yeni başkanlık binası yarın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla açılıyor...

Panora GYO yüzde 75 nakit temettü garantisi ile halka açılıyor!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çifte garanti ile 15-16-17 Mayıs'ta halka açılıyor...

Mardin Kalesi açılıyor mu Haberi

Mardin Kalesi açılıyor mu

Mardin'de, 'kartal yuvası' olarak bilinen Mardin Kalesi, tepesindeki NATO'ya ait radar nedeniyle 55 yıldır halka kapalıydı. Mardin Kalesi'nin turizme kazandırılması için Milli Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Bir süre önce Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir heyetin, radarın taşınacağı belirtilen Cuma Tepesi'nde inceleme yaptığı açıklandı. AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Radarın taşınması için çalışma sürüyor, diğer alternatif ise radarın bulunduğu bölge hariç, kalenin yüzde 80-90'ının halka açılmasıdır" dedi.

Gazete Vatan'da yer alan habere göre, Mardin'de, 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi'nin ne zaman turizme kazandırılacağı konuşuluyor.
 
Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan kalenin halka açılması için Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlığı'na mektuplar yazan AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin'in, tıpkı Kudüs ve Venedik...