06 / 05 / 2024

Mardin Kalesinde restorasyon sürüyor

Mardin Kalesinde restorasyon sürüyor

Mardin’de, üç bin yıllık tarihi kalede restorasyon, kazı ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Kale, restorasyondan sonra ziyarete açılacak. Kalede gerçekleştirilen kazılarda 1860 öncesine ait eserler bulundu.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Mardin Ulu Cami yeniden ibadete açıldı!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 800 yıllık Ulu Cami, restorasyon çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı...

Tarihi Mardin Çarşıları restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi “Tarihi Mardin Çarşılarının Restorasyon Projesi” için esnaflarla bir araya geldi.

Mardin Suka Ellafa Çarşısı'ndaki dükkanlar restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi çalışmaları kapsamında Suka Ellafa (Zahireciler) çarşısının esnaflarıyla bir araya geldi.

Kahta Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Selçuk Ayasuluk Kalesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesinde bulunan ve alınan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girerek önemi bir kez daha ortaya çıkan Ayasuluk Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Mardin'de restorasyon süreci başlıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Mardin'de yapacağı ve bölgede merakla beklenen terörle mücadelede sivil önlemleri içeren Master Planı açıklaması öncesi istişarelerini hızlandırdı.

Mardin Kalesi'nde restorasyon sürüyor!

Mardin’de, üç bin yıllık tarihi kalede restorasyon, kazı ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Kale, restorasyondan sonra ziyarete açılacak. Kalede gerçekleştirilen kazılarda 1860 öncesine ait eserler bulundu.

Mardin Kızıltepe Ulu Camii'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 800 yıllık Dunaysır Ulu Camisi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, verimli arazilere sahip ilçenin, milattan öncesine dayanan geçmişi bulunduğunu söyledi.

Mardin Kalesi restorasyona girdi!

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Mardin Kalesinde restorasyon sürüyor Haberi

Mardin Kalesinde restorasyon sürüyor

Mardin’de, üç bin yıllık tarihi kalede restorasyon, kazı ve güçlendirme çalışmaları sürüyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turizme açılması talimatını verdiği tarihi Mardin Kalesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kale, yapılacak restorasyondan sonra halkın ziyaretine açılacak. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin kalesinin açılacak olması hem Mardin halkını hem de turistleri sevindiriyor.


Hazineye ait olan ancak askeriyeye tahsis edilen alanda bulunan kalede 16 uzman ekiple gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalarda 1860 yılından önceki döneme ait yapıların yanı sıra sikke, savaşlarda kullanılan zırh parçaları, gülle, ok uçları, kap, seramik ve pipo gibi taşınabilir 600’ü aşkın kültür varlığı bulundu. Bin 200 metre yükseklikteki kalenin ören yeri olarak turizme kazandırılması için Kültür ve...