18 / 05 / 2024

Mardin'de restorasyon süreci başlıyor!

Mardin'de restorasyon süreci başlıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Mardin'de yapacağı ve bölgede merakla beklenen terörle mücadelede sivil önlemleri içeren Master Planı açıklaması öncesi istişarelerini hızlandırdı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu bölge milletvekillerini ve sivil toplum kuruluşlarının önerilerini dinledi, plan açıklandıktan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, dün sabah saatlerinde Doğu ve Güneydoğu illerinin milletvekilleri ile bir araya geldi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen kahvaltı, yaklaşık 3.5 saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzere yaklaşık 80 milletvekili katıldı. Toplantıya AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı Tunceli, Hakkari ve Şırnak'a görevlendirdiği vekiller de toplantıya katıldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadelenin silahlı bölümünün önümüzdeki iki hafta içinde tamamlanacağı öngörüsünü paylaştı. Davutoğlu'nun da “terörle mücadelede kararlılık” vurgusu yaptığı toplantıda, milletvekillerine, “Bölgede restorasyon süreci başlatıyoruz” dedi. Davutoğlu, milletvekillerinden bölgede daha çok vakit geçirmelerini ve devletin şevkat elini mağdur halka hissettirmelerini istedi. Bölgenin öncelikli problemlerinin ele alındığı ve önerilerin dinlendiği toplantıda, birinci öncelik olarak “Kamu düzeninin sağlanması” ihtiyacı öne çıktı. Terör örgütünün eylem yaptığı ilçeler başta olmak üzere bölgede kamu düzeninin sağlanması ve oradaki vatandaşların huzur içinde yaşamasını sağlayacak tedbirler ayrıntılı olarak değerlendirildi.




Yeni Şafak


Geri Dön