17 / 06 / 2024

restorasyon süreci

restorasyon süreci

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Mardin'de yapacağı ve bölgede merakla beklenen terörle mücadelede sivil önlemleri içeren Master Planı açıklaması öncesi istişarelerini hızlandırdı.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlıyor!

Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Baraj, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak.

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor!

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor. Tamamı 2 oda 1 salon konutlardan meydana gelen projede 301 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor!

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 87,2 metrekare büyüklüğe sahip konut seçenekleri sunuluyor.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor!

Toplam 518 adet dairenin teslimlerinin yapılacağı projede teslim dönemi 1 Eylül 'de başlamıştı. Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Aydın'daki Dandalaz Köprüsü restorasyon sırasında yıkıldı!

AYDIN’IN Karacasu İlçesi’nde, 589 yıllık tarihi geçmişe sahip olan, demir ve harç kullanılmadan yapılan Dandalaz Köprüsü, restorasyon sırasında yıkıldı.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

restorasyon süreci Haberi

restorasyon süreci

Başbakan Ahmet Davutoğlu bölge milletvekillerini ve sivil toplum kuruluşlarının önerilerini dinledi, plan açıklandıktan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, dün sabah saatlerinde Doğu ve Güneydoğu illerinin milletvekilleri ile bir araya geldi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen kahvaltı, yaklaşık 3.5 saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzere yaklaşık 80 milletvekili katıldı. Toplantıya AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı Tunceli, Hakkari ve Şırnak'a görevlendirdiği vekiller de toplantıya katıldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadelenin silahlı bölümünün önümüzdeki iki hafta içinde tamamlanacağı öngörüsünü paylaştı. Davutoğlu'nun da “terörle mücadelede kararlılık” vurgusu yaptığı toplantıda, milletvekillerine, “Bölgede restorasyon süreci başlatıyoruz” dedi. Davutoğlu, milletvekillerinden...