07 / 07 / 2024

restorasyon süreci ne zaman başlayacak

restorasyon süreci ne zaman başlayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Mardin'de yapacağı ve bölgede merakla beklenen terörle mücadelede sivil önlemleri içeren Master Planı açıklaması öncesi istişarelerini hızlandırdı.

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras süreci pek çok insana uğraştırıcı gelmektedir. Size kalan bir mirası üzerinize alma süreci ne kadardır? İşte detaylar!

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Başkent Emlak Konutları'nın ÇED süreci tamamlandı!

Emlak Konut tarafından Ankara'nın Çankaya İlçesi'ne bağlı Mühye Mahallesi'nde hayata geçirilen Başkent Emlak Konutları'nın ÇED süreci tamamlandı..

Sacaktepe Muhit'in satış süreci ne durumda?

İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen yeni konut projesi "Muhit"in satış süreci devam ediyor...

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

Vestel'e ürün geliştirme süreci ödülü!

Vestel Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından Ürün Geliştirme Süreci Ödülüne layık görüldü.

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED süreci başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir'e raylı sistemle ulaşımı sağlayacak monoray projesinin Proje Tanıtım Dosyası İzmir Valiliği tarafından uygun bulunarak Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre değerlendirme yapılacak ÇED süreci başladı.

Kahramanmaraş Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi'nin ÇED süreci tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılacak olan, Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi için başlatılan ÇED süreci tamamlandı.

restorasyon süreci ne zaman başlayacak Haberi

restorasyon süreci ne zaman başlayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu bölge milletvekillerini ve sivil toplum kuruluşlarının önerilerini dinledi, plan açıklandıktan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, dün sabah saatlerinde Doğu ve Güneydoğu illerinin milletvekilleri ile bir araya geldi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen kahvaltı, yaklaşık 3.5 saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzere yaklaşık 80 milletvekili katıldı. Toplantıya AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı Tunceli, Hakkari ve Şırnak'a görevlendirdiği vekiller de toplantıya katıldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadelenin silahlı bölümünün önümüzdeki iki hafta içinde tamamlanacağı öngörüsünü paylaştı. Davutoğlu'nun da “terörle mücadelede kararlılık” vurgusu yaptığı toplantıda, milletvekillerine, “Bölgede restorasyon süreci başlatıyoruz” dedi. Davutoğlu, milletvekillerinden...