22 / 07 / 2024

Mardin lise restore ediliyor

Mardin lise restore ediliyor

Mardin'in çehresini bu kez tarihi dönüşüm projesi, Osmanlı döneminin Mardin'deki ilk eğitim binası kız meslek lisesini 102 yıl sonra restore ederek değiştiriyor

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Kahramanmaraş'ta Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi kuruluyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘yeni güzel adamlar’ yetiştirmek için Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze için ‘Kara Lise’ restore ediliyor.

Tarihi Mardin Çarşıları restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi “Tarihi Mardin Çarşılarının Restorasyon Projesi” için esnaflarla bir araya geldi.

Mardin Suka Ellafa Çarşısı'ndaki dükkanlar restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi çalışmaları kapsamında Suka Ellafa (Zahireciler) çarşısının esnaflarıyla bir araya geldi.

TOKİ Mardin Midyat 24 derslikli lise inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Mardin ili Midyat ilçesi Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 15.00'te gerçekleşecek.

TOKİ Mardin Midyat Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ihalesi 28 Eylül'de!

TOKİ Mardin ili Midyat ilçesi, Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 28 Eylül 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

1983 yılında Haydarpaşa Lisesi restore ediliyormuş!

İkinci Abdülhamid Han tarafından Tıbbiye binası olarak inşa ettirilen, Atatürk döneminde sivil lise haline getirilen bugün ise kampüs binası olarak kullanılan Haydarpaşa, Kenan Evren'in talimatı üzerine restore edilmeye başlanmış.

Mardin Kızıltepe Ulu Cami restore edilecek!

AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ, Artuklular tarafından 800 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Ulu Cami ' nin restorasyon çalışmalarına 2015 yılında başlanacağını söyledi.

Mardin Kalesi restore ediliyor!

Mardin Kalesi onarım ve restorasyon ihalesi yapıldı. Mardin Valiliği İl Özel İdaresi binasında yapılan ihaleye 7 firma teklif sundu. Kazanan firmanın yapılacak evrak incelenmesi ardından iki gün içerisinde açıklanacağı belirtildi...

Mardin lise restore ediliyor Haberi

Mardin lise restore ediliyor

Vali Turhan Ayvaz bu tarihi bina ile ilgili olarak şunları söyledi:


Bina aslına döndürüldükten sonra yine eğitime hizmet edecek. Burayı eğitim sezonuna yetiştireceğiz. İki bloktan oluşan binada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın açılışını yaptığı Olgunlaşma Enstitüsü'nün bulunuyor. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar ortaya çıkarmaya gayret edeceğiz. Fakat bu ikinci binayı kızların meslek edinmesinde kullacağız.


Tarihi Mardin Kız Meslek Lisesi Kitabesi'nde en son 1902 yılında restore edildiği...