04 / 05 / 2024

Mardin Müzesi turizm

Mardin Müzesi turizm

Mardin'de, müzeler, kenti ziyaret eden turistlerin ilk uğradığı yerlerin başında yer alıyor. Mardin Müzesi ve Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni geçen yıl 6 bin 500'ü yabancı, 140 bini yerli, toplam 146 bin 500 turist ziyaret etti..

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Panorama müzesi görücüye çıktı!

Turizm Derneği ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, inşaatı devameden Panorama Müzesi ile ilgili konuştu.

Manisa Müzesi turizm faaliyetlerini canlandıracak!

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesinde bulunan binlerce eser yeni müzenin tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açılacağı günü bekliyor. Paha biçilemeyen birçok eserin yer aldığı Manisa'da yen müzenin açılmasıyla turizm faaliyetlerinin de canlanması planlanıyor.

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin, "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız." dedi.

Hıdırlık Tabyası Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak!

Hıdırlık Tabyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla Türkiye'nin ve Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak...

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Mardin Müzesi turizm Haberi

Mardin Müzesi turizm

Mardin'deki müzelere turist ilgisi

- Mardin Müzesi ve Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni geçen yıl 6 bin 500'ü yabancı, 140 bini yerli, toplam 146 bin 500 turist ziyaret etti

MARDİN (AA) - NAZMİ AKYOL - Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Mardin'de, müzeler, kenti ziyaret eden turistlerin ilk uğradığı yerlerin başında yer alıyor.


Tarihi kentteki Mardin Müzesi ve Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ni geçen yıl 6 bin 500'ü yabancı, 140 bini yerli, toplam 146 bin 500 turist gezdi. 


Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, AA muhabirine, müze anlayışını değiştirmek için çalıştıklarını söyledi.


"Dışardan gelen bir turistin 2 fotoğraf çekip gittiği bir müze anlayışından, müzedeki koleksiyonlarla kendi arasında bir bağ kurabilen, geçmişle bugünü sorgulayabilen, anlamlandırabilen bir izleyici kitlesi yaratmaya çalışıyoruz" diyen Erdoğan, "Bunu, yerelden başlatıp Türkiye'ye yaymaya çalışıyoruz. Bunun...