29 / 07 / 2024

Mardin taş ocağı

Mardin taş ocağı

Uzmanlar, taş evleriyle ünlü Mardin'de 2. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen, geç Roma ve Bizans dönemine ait olduğu düşünülen antik taş ocaklarının korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtiyor.

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Midyat'ta yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi Bayrampaşa’da  20 bin TL sermaye bedeli ile Nezir Turunç tarafından kuruldu.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi 23 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 23 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Alaçatı Havaalanı atıl yatırım olacak iddiası! 

İzmir Çeşme'de 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanan havaalanının, bölgedeki taş ocağının faaliyetlerini sürdürmesi halinde atıl yatırım olacağı iddia edildi. 

Mardin Nusaybin 8. Etap TOKİ konutları kura çekilişi 14 Mayıs'ta!

TOKİ'nin terör mağdurları için Mardin'in Nusaybin ilçesinde inşa ettiği konutların kurası çekilecek. Nusaybin Kentsel Dönüşüm Ofisi kuraların 14 Mayıs'ta çekileceğini duyurdu. 

Mardin'de tarihi taş evlerin duvarları yıkıldı!

Mardin'de meydana gelen aşırı yağış nedeniyle birçok tarihi taş evin duvarı yıkıldı. Eski Mardin yolunda ise dağdan kopan kaya parçaları yola düştü.

TOKİ Mardin Nusaybin kura çekimi 14 Ocak'ta!

Terör mağdurlarına yönelik Mardin'in Nusaybin ilçesinde hayata geçirilen 342 konut ve 36 ticari iş yeri için kura çekimi 14 Ocak'ta gerçekleştirilecek.  

Mısır piramitleri nasıl inşa edildi?

Mısır'da antik taş ocağı Hatnub'daki arkeolojik incelemelerinde piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair önemli kalıntılar bulundu.

TCDD'nin Menemen'de yapacağı taş ocağı projesi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

3. havalimanına malzeme yetmedi, taş ocağı genişletildi!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı inşaatında kullanılan malzemeler yetmedi ve o nedenle taş ocağı genişletildi...

Mardin taş ocağı Haberi

Mardin taş ocağı

Kars'ta 1823 yılında yapılan ve kısa bir süre bitecek restorasyonun çalışmasının ardından bölgenin ilk Harp Müzesi olarak hizmet verecek Büyük Tabya'da çalışmalarda sona gelindi.


Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş tabyalarıyla ünlü bir kent olan Kars'ta 46 tabya bulunduğunu, Türkiye'de sayı bakımından ilk sırada yer aldıklarını belirtti. 


Tabyaların şehrin savunması için yapılan askeri sığınma yerleri olduğunu ifade eden Doğanay, "Bu tabyalardan en büyüğü Büyük Tabya. Bu tabyaya yapılan kanlı savaşlar dolayısıyla da halk arasında 'Kanlı Tabya' da deniliyor. Burası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Kars Harp Tarihi Müzesi olarak restore edilmeye başlandı" dedi.


Doğanay, tabyanın restorasyonu için 2011 yılında ihale yapıldığını, mimar Abdurrahman Alınak'ın tabyayı restore ettiğini anlatarak, "Tabyanın kontrolörü Erzurum Rölöve Anıtlar...