04 / 05 / 2024

mardinde oteller neden kapanıyo

mardinde oteller neden kapanıyo

MARTOD Başkanı Güngör: ''Birçok otel kapanma aşamasına geldi. Otellerin küçülmeye gitmesi sonucu Mardin'de ciddi sayıda işsiz gencimiz oluştu. Çünkü turizm istihdam için ciddi bir potansiyeldi" dedi.

Hatay'daki oteller neden satışa çıkarıldı?

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizminin Suriye politikasından dolayı çok yara aldığını belirtti. Nacioğlu, ''Özellikle Hatay’da bulunan birçok otel satışa çıkartıldı ve emin olun otel personelinin maaşını zor ödediklerini görüyoruz''dedi.

Sultanahmet'teki oteller neden kapatılıyor?

Fatih Belediyesi tarafından tarihi yarımada bölgesindeki otellere yönelik olarak uygulamaya konulan kapatma faaliyetleri devam ediyor. Sirkeci’deki ara sokaklarda çok sayıda otelin de kapatıldığı göze çarpıyor...

Tapuları takip etmek için 10 farklı neden var!

Mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapularını takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti.

Ilgaz Dağı'ndaki oteller tatil dolayısıyla tam kapasite hizmet veriyor!

Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki oteller, yarıyıl tatili dolayısıyla tam kapasiteyle hizmet veriyor. Çankın Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, sömestir tatilinin başlamasıyla Ilgaz'da hareketlilik yaşandığını söyledi.

Eresin Otel İstanbul Yeşillenen Oteller Sertifikası aldı!

TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde gerçekleştirilen ve turizm tesislerinin çevreye duyarlılığını belgelendiren “Yeşillenen Oteller Sertifikası”nı 2015 yılında almaya hak kazanan ilk otel Eresin Hotels İstanbul oldu.

Küçük oteller TripAdvisor 2015 ödüllerini topladı!

TripAdvisor 2015’de, ‘en iyi oteller’ ve ‘en iyi hizmet’ ödüllerini, küçük oteller domine etti. Dünyanın en popüler gezgin sitelerinden TripAdvisor, 2015 yılının çeşitli kategorilerdeki ilk 25’e giren otelleri açıkladı.

Tapunuzu takip etmeniz için 10 farklı neden!

Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti. Hüseyin Oflaz, “Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir” dedi.

Kira stopajını neden kiracı öder?

Gerçek ve tüzel kişilere ait mülklerin işyeri amaçlı kiraya verilmesinde, kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergi olan kira stopajını neden kiracı öder?

Küçük Oteller Derneği Kır Zincirlerini zirvesinde!

Küçük Oteller Derneği’nin ülke genelindeki 200’ün üzerindeki üyesi, “ Kır Zincirlerini ” toplantısında, teknolojiden ekonomiye, misafir sadakatinden ağırlamaya, mutfakta yerelleşmeden slowcity’e kadar birçok konuyu masaya yatırdı.

Maslak'taki dev ihale neden iptal edildi?

Şişli Belediyesi'nin, Maslak'ta yaptıracağı konuk evi ve ticaret - hizmet birimleri kat karşılığı yapım işi için 272 milyon 868 bin 189 TL'lik dev ihalesinin iptal ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ihale neden iptal edildi?

Uludağ'da oteller doldu taştı!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Bolu'daki oteller yılbaşında tam kapatiseyle hizmet verecek!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya ve Abant'taki oteller, yılbaşı öncesinde rezervasyonlarla yüzde 100 doluluğa ulaştı. Abant Tabiat Parkı ve Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki oteller, yılbaşında tam kapasiteyle hizmet verecek.

Uludağ teleferik hattı Oteller Bölgesi’ne yolcu taşımaya başlıyor!

Bursa’da ulaşıma köklü çözümlerle nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi ’ne de yolcu taşımaya başlıyor.

mardinde oteller neden kapanıyo Haberi

mardinde oteller neden kapanıyo

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.


Turizme yönelik yatırımların arttığı, turist sayısında hedef büyüten kentte PKK'nın yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemleri turizmdeki gelişmeyi sekteye uğrattı.


Tur ve rezervasyonların birbiri ardına iptal edildiği, turizm yatırımlarının durma noktasına geldiği Mardin'de, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının da yarıya düşmesi sonucu oteller küçülmeye gitti.


Kentteki 20'yi aşkın otelde 3 ayda yaklaşık 450 personel işten çıkarıldı.


- "Birçok otel kapanma aşamasına geldi"

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, AA muhabirine, son yaşanan olayların Mardin turizmini ciddi manada etkilediğini söyledi.


Güngör, Çözüm Süreci'nde yapılan anketlerin Türkiye'deki her 10...