06 / 07 / 2024

Mardinli turizmciler destek bekliyor

Mardinli turizmciler destek bekliyor

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör, ilde son dönemde turizmcilerin yaşadığı sıkıntıları ve devletten destek taleplerini içeren rapor hazırlayıp Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını söyledi.

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor!

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntının boyutlarını görmek için 5 gün boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 5 yıldızlı otelleri sabah kahvaltısında gözlemledik. Geçen yıla göre doluluklarda ciddi düşüş var.

Mardinli turizmciler destek bekliyor!

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör, ilde son dönemde turizmcilerin yaşadığı sıkıntıları ve devletten destek taleplerini içeren rapor hazırlayıp Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını söyledi.

Beldibi'ndeki kaçak yapı yıkımına turizmcilerden destek geldi!

Turizm sezonunun sona ermesiyle Kemer'in Beldibi Mahallesi'ndeki hazine arazisi üzerine yapılmış kaçak yapıların yıkımına başlayan Kemer Belediyesi'ne destek veren turizmciler, Başkan Mustafa Gül'ü ziyaret etti.

Kemer Beldibi yıkımlarına turizmcilerden destek geldi!

KEMER Belediyesi'nin Beldibi Mahallesi'nde hazine arazisi üzerindeki kaçak yapıların yıkımına yönelik çalışmasına turizmcilerden destek geldi. Kemer Belediyesi'ne destek veren turizmciler, Başkan Mustafa Gül'ü ziyaret etti.

Er Yatırım’dan Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek!

TUYED ile Anatolia-Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek olan Er Yatırım, yarışmada finale kalan karikatürlerin yer alacağı karikatür albümünün sponsorluğunu üstlendi.

Beyoğlu Belediyesi'nden doğaya destek olanlara buz pateni keyfi!

Beyoğlu Belediyesi’nin 8 yıldır “Doğaya Destek Sizden, Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla açtığı Buz Pisti bu yıl da hizmete girdi. Buz pisti Hasköy sahilinde kuruldu...

Alternatif turizmciler aynı çatı altında toplanıyor!

Alternatif turizmciler aynı çatı altında toplanıyor. Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği Başkanı Burhan Gümüşoğlu, Antalya'da alternatif turizm alanında hizmet veren işletmeleri birlik çatısı altında toplanmaya çağırdı...

Romanlara yönelik sosyal destek projeleri için 31 milyon 369 bin lira bütçe ayrıldı!

Devlet, Romanlara yönelik sosyal destek projeleri için 2014-2016 yıllan arasında kullanılmak üzere 31 milyon 369 bin lira bütçe ayırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, söz konusu projeler için bu yıl 3 milyon 961 bin lira harcayacak.

Metin Şentürk engelli çocuklar için yapılacak binaya destek verecek!

Dünya Engelliler Vakfı (DEV) Başkanı Metin Şentürk, Muğla’nın Bodrum ilçesinde engelli çocuklar adına yapılacak ve 450 bin dolarak mal olacak ek bina projesi için Vali Mustafa Hakan Güvençer'den destek istedi...

En büyük cemevi projesine destek için buluştular!

Geçtiğimiz kasını ayında Halkalı'da temeli atılan İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatına destek olmak için Arenamega'da konser düzenlendi. Programda projeye katkı sağlamak için yüzlerce kişi bir araya geldi...

Nowotel ve İbis Otel'den Kayseri Sakatlar Derneği'ne destek!

Nowotel ve İbis Otel' den Kayseri Sakatlar Derneği'ne destek geldi. Uluslararası Hotel zinciri Accor Grubunun, Kayseri'deki Novotel ve ibis otelleri mavi kapak kampanyasına katkıda bulundu.

Adana Adliyesi'nin yeni binası için ATO destek verecek!

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yeni yapılacak adliye binasına destek turlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti...

Adana Barosu, yeni adliye binası için partilerden destek istedi!

Adana Barosu, dört ayrı binada hizmet veren adliyenin yeni binasının bir an önce temelinin atılması için meclisteki siyasi partilerin il teşkilatlarından destek amacıyla ziyarette bulundu...

Mardinli turizmciler destek bekliyor Haberi

Mardinli turizmciler destek bekliyor

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, ilde son dönemde turizmcilerin yaşadığı sıkıntıları ve devletten destek taleplerini içeren rapor hazırlayıp Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını söyledi.


Dernek tarafından kentte bir otelde düzenlenen toplantıda, Mardin'de turizm alanında son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı. Toplantıda konuşan Güngör, Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına sundukları rapora ilişkin bilgi verdi. Güngör, 6-7 Ekim 2014'teki olaylardan bu yana turizmde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.


Turizmcilerinin sorunlarının ele alınması amacıyla Valilik öncülüğünde çalışma başlatıldığını belirten Güngör, şöyle devam etti:


"Kapanma noktasına gelen orta büyüklükte oteller var. Oteller kapanma noktasında ve iki otelimden birini kapatmak zorunda kaldım. Bu şekilde ayakta durabilmemiz de çok zor. İşletme bir ay zarar etse, iki ay zarar etse olmaz....