19 / 05 / 2024

markalı konutlara zam yapılacak

markalı konutlara zam yapılacak

Konut satışlarında durgunluğu yaz döneminde kampanyalarla aşmaya çalışan gayrimenkul sektörü sonbaharda zam sinyali veriyor. Şirketler, maliyet artışlarından kaynaklanan zammı, eylül ayında piyasayı izledikten sonra uygulamaya koymayı planlıyor.

Süte dev zam geldi! Artış zincir marketlere yansımaya başladı! BİM, ŞOK, Migros, A101...

Serbest piyasada çiğ süt fiyatının litresi 12 TL’den 15 TL’ye yükseldi. Söz konusu zam raflara da yansımaya başladı. Zincir marketlerde private label markalı yüzde 3.1 yağlı 1 litrelik sütün fiyatı 21.5 TL’den 24 TL’ye çıktı.

Elektrik fiyatlarına zam! Konutlara yansıdı mı? İşte yanıtı

Elektrik fiyatlarında son dakika. 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yüzde 20 oranında zam geldi. Peki konutlara yansıyacak mı? İşte yanıtı...

Citroen otomobil fiyatlarına zam geldi! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

Citroen, ağustos ayının bitişiyle birlikte Eylül 2022 fiyat listesini açıkladı. Değişiklikler, otomobilin sektörünün genelinde olduğu gibi zam odaklıydı. Citroen markalı araçların fiyatları arttı. İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

Umudunu TOKİ'ye bağlayanlara kötü haber: Yüzde 90 zam bekleniyor

AK Parti hükümetinin “Yüzyılın projesi” olarak ifade ettiği sosyal konut projesinde, enflasyonla bağlantılı olarak konutlara 3 yılda yüzde 90 zam gelmesi bekleniyor.

Bakan Nureddin Nebati konut paketi sonrası zam yapanlara seslendi: Ensenizdeyiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada hafta başında açıklanan konut paketleri sonrası satılık konutlara zam yapanlara seslenerek "Aykırı işlem yapanlar tespit edildi. Ensenizdeyiz" şeklinde konuştu.

Doğalgaza büyük zam!

Dünyadaki petrol fiyatlarının yükselmesi ve altın döviz piyasasında sert düşmesiyle Türkiye’nin enerjideki giderleri günden güne katlanıyor. Sanayiye yapılan yüzde 200’lük zammın ardından sıra konutlara zam yapılmasına geldi.

İkinci el konutlara talep arttı!

1 Haziran itibariyle başlatılan özellikle konut ve aracı kapsayan avantajlı kredi paketi, fırsatçıları harekete geçirdi. Kampanya sonrası konuta artan talep sebebiyle, fiyatlara da zam yapıldı. En çok talep ikinci el konutlara gelirken, sektör temsilcileri emlakçılara karşı uyardı...

1 haftada 14 bin ev satıldı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan faiz indirimi konutta bekleyen talebi artırdı. Bir haftada, 35 bin kişi ev almak için harekete geçerken, 14 bin vatandaş ise markalı konutlara akın etti.

Markalı konutlar artıyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte düzenledikleri etkinlikte konuşan  Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk markalı konutlara yönelik açıklamalar yaptı. 

Markalı konutlara yatırım yapmak doğru bir hamle olacaktır!

İnşaat sektörünün eylül ve ekim sonrası dönemde yükselişe geçeceğini belirten Ali Dumankaya, "Gayrimenkul fiyatları her zaman artan bir ivme gösteriyor. Bu sebeple yılın üçüncü çeyreğinde markalı konutlara yatırım yapmak doğru bir hamle olacaktır. " dedi.

Konutlara zam geliyor!

ATSO 41.Grup Gayrimenkul faaliyetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, "Ev almak isteyenler fiyatlara zam gelmeden harekete geçsin. Evi şimdi alan yatırımcı karlı çıkar" dedi.

Yabancı yatırımcılar markalı konutlara rağbeti arttırdı!

Halil Ersoy, "Yabancı yatırımcıların gelmesi özellikle markalı konutlara rağbeti arttırdı. Ancak daha sonra yaşanan krizler yabancı yatırımcıların da gayrimenkul piyasasından yatırımlarını çekmesine yol açtı." dedi.

Bahçelievler Greenist'te zamsız satışlar devam ediyor!

İSTANBUL Bahçelievler'de 174 dairelik konut projesi Greenist'le inşaat sektörüne giriş yapan Saray Grup, konutlara zam yapmadı.

markalı konutlara zam yapılacak Haberi

markalı konutlara zam yapılacak

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde temmuz ayında 85 bin 101 konut satıldı. Haziranda 92 bin 936, geçen yılın temmuzda ise 106 bin 636 konut satılmıştı. Buna göre, geçen ay şahlan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 8,4, geçen yılın aynı ayma göre ise yüzde 20,2 düşüş göstermiş oldu. Ocak - Temmuz 2014 döneminde satılan toplam konut sayısı 609 bin olarak gerçekleşirken, geçen yıl aynı dönemde 675 bin konut satılmıştı. TÜİK temmuz ayma ilişkin konut satış istatistiklerini dün açıkladı. Türkiye genelinde ilk kez satılan konut sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 azalarak 39 bin 373 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 46,3 olarak hesaplandı. Söz konusu ayda, Türkiye genelinde ikinci el...