17 / 06 / 2024

markantalya toros bilim merkezi

markantalya toros bilim merkezi

Antalya'da hizmet veren Toros Eğitim Kurumları, Toros Akdeniz Koleji’nde bilim merkezi kuruyor. Yaklaşık 150 stanttan oluşacak bilim stantlarında fizik, kimya, uzay, psikoloji ve matematik branşları yer alacak...

Markantalya Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Markantalya AVM hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Markantalya Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Markantalya bayramda kaçta açılıyor?

Trabzon Akyazı Stadı'na bilim adamlarından uyarı!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için bilim adamlarından şok bir uyarı geldi. Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını belirtti.

Trabzon Akyazı Stadı'na bilim adamlarından uyarı geldi!

Trabzonspor'un ikinci yarıda maçlarını oynamayı planladığı Akyazı Stadyumu için bilim adamlarından şok bir uyarı geldi. Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını belirtti.

Bilim Merkezleri projesine 88 başvuru geldi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne 88 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Mamak Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji açıldı!

Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji, Mamak Çağlayan Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Ankara’da 4, Mamak’ta ilk şubesi açılan kolejin açılış törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı...

Trabzon'da Bilim Merkezi ve Planetaryum kurulacak!

Trabzon'da “Bilim Merkezi ve Planetaryum” kurulmasına yönelik bir protokol, projenin tarafları olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla imzalandı.

Malatya'ya Planetaryum ve Bilim Merkezi inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bilime olan merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı.

Malatya'da Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı. Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak ve 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak.

Kepez'de bilim merkezi ve alternatif turizme ilk adımlar atıldı!

Kepez Belediyesi Meclisi toplantısında, 2 yatırım yapılmasının önü açıldı. Mecliste, Antalya'nın ilk bilim merkezi alt yapısını hazırlayacak olan bilim kulübü kurulmasına, Kepez Parkorman'da alternatif turizm yapılacak bir işletmeye onay verildi.

Kepez Dokuma Fabrikası'na bilim merkezi geliyor!

Dokuma Fabrikası’nda bilim merkezinin kurulmasındaki ilk resmi adım, Kepez Belediyesi Meclisi’nin bilim kulübü kurulmasını kabul etmesiyle atılmış oldu.

ZMT Toros doğa dostu ürünleriyle öne çıkıyor!

Islak hacim sektöründe dayanıklılık ve kaliteyi ön planda tutan ZMT Toros, enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu ürünleriyle doğayı korumayı ihmal etmiyor.

Antalya Kepez'e bilim merkezi yapılacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası’nda açacağı bilim merkezi öncesinde fikir alışverişi sağlamak adına Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’ndeki bilim merkezlerini inceledi.

Kepez'e Bilim Merkezi yapılacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası'nda açacağı bilim merkezi öncesinde fikir alışverişi sağlamak adına Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'ndeki bilim merkezlerini inceledi.

markantalya toros bilim merkezi Haberi

markantalya toros bilim merkezi


Antalya'da hizmet veren Toros Eğitim Kurumları, Toros Akdeniz Koleji’nde bilim merkezi kuruyor. Yaklaşık 150 stanttan oluşacak bilim stantlarında fizik, kimya, uzay, psikoloji ve matematik branşları yer alacak. Öğrencilerin derslerde öğrendiği teorik bilgileri pratikte kullanarak oluşturduğu standlar, Antalya halkı ve öğrencilere açık olacak.


Toros Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kubur, Toros Bilim Merkezi'nin bu hafta sonu ilk kez MarkAntalya’da görücüye çıktığını ve ve çok ilgi gördüğünü söyledi. Stantlarında öğrencilerin 'bilime dokunun' sloganıyla derslerde öğrendiklerini pratiğe dökerek sergilediğini kaydeden Kubur, şunları söyledi:


"İmkansız merpen, tırmanan koni, güneş paneli, rüzgarla tarla sulama, uçmaya hazır mısın? Newton topları, Maxwell çarkı gibi 25 adet standı binlerce kişi gezdi. Ziyaretçiler MarkAntalya’daki bu serginin, öğrenciler için bulunmaz bir bilim ve eğitim ortamı olduğunu belirterek, bilim merkezinin gelecek...