07 / 05 / 2024

Marmara Adasında yeni seferler

Marmara Adasında yeni seferler

Balıkesir'in en uzak ilçelerinden Marmara Denizi ortasındaki Marmara Adası'na feribotlarla üç saatte gidilebilirken, hizmete girecek "deniz taksi"ler sayesinde ulaşım 12 dakikada yapılacak.

Kuşadası'nda inşaat işçisi 5'inci kattan düştü!

Aydın Kuşadası'nda bir inşaatta çalışan Mehmet Küpçü (41) 5'inci kattan düşerek hayatını kaybetti. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Corendon, Curaçao Adası’nda 150 milyon Euro yatırım yapacak!

Bünyesinde 9 otel, üç havayolu ve tur operatörü bulunan Corendon Turizm Grubu, Karayipler Curaçao Adası'nda toplam 150 milyon euroluk yatırım yapacak. Şirket bu yılın sonunda 1.2 milyar euro ciro hedefliyor...

Gayrimenkul yatırım fonlarında yeni düzenleme!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, satışlar 6 ay içinde başlayabilecek, Yapı kayıt belgesi alınan yapılar da fon portföyüne alınabilecek...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda enkaz kaldırma çalışması yapılacak!

uzey Marmara Otoyolu'nda iş kazasının meydana geldiği alanda yapılacak olan incelemelerin ardından enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları yapılacak.

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

Başvuru dönemi Haziran ayında başlayan imar barışında son tarih uzatıldı. Peki, imar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında yeni neler var?

İmar barışında yeni düzenlemeler yapıldı. Değişiklik yönetmeliği dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, imar barışında yeni neler var?

Kira artışında yeni formül!

Yeni Ekonomi Programı'nda yer alan enflasyon tedbirleri kapsamında kira artışında yeni formül belirlendi. İşte kira artışında yeni formül..

Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum ne?

İstanbul'dan Sakarya Akyazı'ya kadar devam edecek Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile bağlantı sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Galatasaray Adası'nda yıkım başladı!

Büyük bölümü geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene yıkılan Galatasaray Adası'nda yıkım çalışmaları yeniden başladı. 

Finansevim gayrimenkul alımında yeni bir dönem başlattı!

Faizsiz gayrimenkul alımında yeni bir dönemi başlatan Finansevim; faizsiz, vade farksız konut sahibi olmak isteyenlerin kendi belirleyeceği taksit miktarı ile ev sahibi olmalarını sağlıyor.

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

TÜİK Ocak 2018 konut satış raporunu açıkladı. Rapora göre, yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı.

Konut yardımında yeni dönemin detayları belli oldu!

KONUT yardımında yeni dönemin detayları belli oldu. Konut yardımında tasarıyla yapılan kolaylaştırmaların ardından, ilk yıl 10 bin kişinin sisteme gireceği öngörülüyor.

TİKA, Sevakin Adası'nda çalışmalara başladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın restore edilmesini istediği Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nda etüd çalışmalarına başladığını açıkladılar. 

Marmara Adasında yeni seferler Haberi

Marmara Adasında yeni seferler


Balıkesir'in en uzak ilçelerinden Marmara Denizi ortasındaki Marmara Adası'na feribotlarla üç saatte gidilebilirken, hizmete girecek "deniz taksi"ler sayesinde ulaşım 12 dakikada yapılacak. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Marmara Adası'na her gün sabah ve akşam olmak üzere iki feribot seferi düzenlendiğini belirtti. 


Erdek'ten kalkan feribotlarla adaya gidiş-dönüşün altı saati bulduğunu vurgulayan Uğur, ulaşım zorluğu nedeniyle Marmara'da hiçbir kaymakamın, sağlık çalışanının, öğretmenin görev yapmak istemediğini ifade etti. 


Uğur, adada yaşayan, özellikle belirli periyotlarla tedavi olması gereken hastaların daha fazla mağdur olduğunu kaydederek, şu değerlendirmede bulundu: 


"Bana bir diyaliz hastasından mektup geldi. Adadan Erdek ilçesine gidip, diyalize girdikten sonra dönmesinin yaklaşık 12 saati bulduğu belirtiliyordu. Gerçekten ciddi bir mağduriyet. Biz bu ulaşım sorununu aşmak için çalışma başlattık. Büyükşehir ve Marmara Belediyesi olarak...