29 / 04 / 2024

marmaray banliyö treni

marmaray banliyö treni

Marmaray Gebze Halkalı banliyö hattı projesi ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanlığı Marmaray projesi ne zaman tamamlanacak sorusuna ne cevap veriyor? Marmaray Gebze Halkalı Gebze banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesinde (CR3) son durum ne?

Çin'den Avrupa'ya gidecek ilk yük treni 5 Kasım'da Türkiye'de!

Çin'den yola çıkıp, Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek olan ilk yük treni China Railway Express 5 Kasım'da Türkiye'ye ulaşacak.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı bugün açılıyor!

İstanbul'da günde 1.2 milyon yolcu taşıması beklenen banliyö treni hattı bugün açılıyor. Halkalı-Gebze Marmaray Hattı için son hazırlıklar tamamlandı.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.

Eski banliyö hattı üzerindeki Florya istasyonunun yeri değişiyor!

Marmaray kapsamında yenilenecek olan eski banliyö tren hattı üzerindeki Florya istasyonu, lüks lokantalar bölgesine kaydırılıyor. Yeni istasyonun bulunduğu bölgede Haskral Hatay Sofrası,Kosova Restaurant ve Ziya Şark Lokantası bulunuyor.

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi tamam!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Yenikent banliyö treni hattının projelendirme ve ihale safhalarının tamamlandığını, ihalenin onaylanmasının ardından hızla çalışmalara başlanacağını söyledi

Marmaray banliyö hatlarında son durum!

İki yıl önce Marmaray’a entegrasyon için kapatılan banliyö hatlarının akıbetini Ulaştırma Bakanlığı’ndan Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan açıkladı. Yeni takvime göre hattın tamamının bitiş tarihi 2017’nin ikinci yarısı...

Marmarayın yeni banliyö hatları ne zaman tamamlanacak?

İspanyol OHL-Dimetronic firması, Gebze-Pendik arası banliyö hattını bu yılın sonu, Halkalı-Kazlıçeşme'yi Eylül 2016'da, Ayrılıkçeşme-Pendik arasını 2016 sonunda bitirmeyi taahhüt etti.

marmaray banliyö treni Haberi

marmaray banliyö treni

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emlakkulisi.com'un "Marmaray Gebze-Halkalı-Gebze banliyö hattı ne zaman hizmete açılacak?" şeklindeki sorusuna ilginç bir cevap verdi...


Yüklenici firma OHL'den kaynaklanan sıkıntılarla gecikmeye uğradığı bilinen Marmaray banliyö hatlarının iyileştirilmesi (CR3) projesinde son duruma göre Ulaştırma Bakanlığı ile OHL arasındaki müzakereler sürüyor...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Emlakkulisi.com'a özel yaptığı açıklamaya göre; işin sözleşme fiyatları içerisinde ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasına yönelik olarak Yüklenici ile müzakereler devam ediyor... İşte açıklamadaki o bölüm;


"Sahada devam eden imalat faaliyetlerinden bağımsız olarak; 25 Temmuz 2014 tarihindeki açılış sonrasında işin Yüklenicisi Obrascon Huarte Lain (OHL) S.A.-Dimetronic S.A. Ortak Girişimi mevcut sözleşme fiyatları ve sözleşme süresi içerisinde işlerin tamamlanamayacağını ifade etmiş olup, işin sözleşme fiyatları içerisinde ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasına...