30 / 04 / 2024

marmaray çalışmaları tarihi kalıntılar

marmaray çalışmaları tarihi kalıntılar

İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sezin Kızıltan, Marmaray kazı çalışması sırasında Bizans dönemine ait kalıntılar bulunduğunu ve 8 bin yıllık neolitik tabakaya ulaşıldığını ifade etti...

Öğretmenlerin Eylül Dönemi Seminer Çalışmaları Başlangıç Tarihi Açıklandı: 4 Eylül 2023!

2023 2024 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin eylül dönemi seminer çalışmalarının başlangıç tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 eğitim öğretim yılında bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte öğretmenlerin Eylül dönemi seminer başlangıç tarihi…

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

2020 yılında çalışmaların başladığı Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasin Kartoğlu, Marmaray'a ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi. 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Marmaray'daki alt geçit çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marmaray projesinin Kartal sınırları içerisindeki çalışmalarını inceledi.

marmaray çalışmaları tarihi kalıntılar Haberi

marmaray çalışmaları tarihi kalıntılar


İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sezin Kızıltan, Marmaray çalışması sırasında ortaya çıkarılan tarihi eserlerle ilgili olarak, "Burada 13 metrelik bir kültür dolgusuna ulaştık. Bunlar kent arşivi açısından çok önemli ve değerli bilgiler. Bu eserler, bilim dünyasının dikkatinin buraya yönelmesini sağladı" dedi. 


Kızıltan, yaptığı açıklamada; Marmaray projesinin önemli 3 istasyonunun kentsel ve arkeolojik SİT alanında kaldığını, bu nedenle de ilgili bölge kurulları tarafından, bu alanlarda İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığında kazıların yapılmasına karar verildiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinler çerçevesinde Üsküdar'da, Sirkeci'de 4 ayrı noktada ve en büyük istasyon olan Yenikapı'da, 2004 yılından itibaren arkeolojik kazılara başlandığını söyledi. 


Üsküdar'daki çalışmayı 2008 yılında, Sirkeci'deki çalışmayı da 2012'de tamamladıklarını, Yenikapı'da ise, en büyük alan olması sebebiyle çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kızıltan, "Burada...