12 / 05 / 2024

marmaray da engelliler için yol var mı

marmaray da engelliler için yol var mı

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt, Marmaray'da sürekli trenleri dolaştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız çok memnun. Sürekli dua ve teşekkür ediyorlar" dedi. Marmaray'ın Yenikapı istasyonuna ise turistler yoğun ilgi gösterdi...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İBB'den çift bilet tarifesi! Hangi hatlarda çift bilet basılıyor? Metro, metrobüs, Marmaray'da fiyat listesi

İBB toplu taşımada 9 Nisan'dan itibaren çift bilet uygulamasına geçti. Öğrenci akbili başta olmak üzere tam akbil, minibüs, servis ücretleri ve diğer araçlara gelen yüzde 40 zammın ardından şimdi de toplu taşımada çift bilet uygulaması başladı.

İstanbullulara bir zam şoku daha! Marmaray'a yüzde 40 zam geldi!

Mega kent İstanbul'da bir zam da Marmaray'a geldi. Resmi olarak açıklanan zamma göre, Marmaray'da tam en kısa taşıma ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya çıktı.

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Ankara'da Engelliler Sosyal Tesisi açıldı!

Pursaklar Belediyesi tarafından yaptırılan Engelliler Sosyal Tesisi hizmete açıldı. 

Devlet, Marmaray’da döviz kurbanı mı oldu?

Bir soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Marmaray’da sözleşme gereği ödemelerin Euro üzerinden yapıldığını söyleyerek, “Kur farkından dolayı işverenin, sözleşmenin hak edişinde tek taraflı olarak değişiklik yapmak gibi bir tasarrufu yok” dedi.

Beykoz'da engelliler için mimari düzenlemeler!

Beykoz'da engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için küçük mimari düzenlemeler yapılıyor. Proje kapsamında ihtiyaca göre evlere asansör, engelli tuvaleti ve rampa yapılacak.

Marmaray 5 dakikada bir çalışacak!

Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla sefer sayıları hafta içi 219’dan 333’e yükseltilecek.

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Vatantur Turizm Seyahat Acentalığı Telekomün.Gıda İnş.Teks.Ve İth.İhr. Limited Şirketi Marmaray Şubesi açıldı!

Vatantur Turizm Seyahat Acentalığı Telekomün.Gıda İnş.Teks.Ve İth.İhr. Limited Şirketi Marmaray Şubesi Fatih'te 100 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Manisa'da engelliler okuluna imar engeli!

MANİSA'da imar planı sınırı dışında kalan ve mevzi imar planı düzenlenmesiyle engellilere yapılan okul, yol yapılamamasından ve su bağlanamamasından dolayı hizmete açılamadı.

Nezih Küçükerden: Marmaray aceleye gelmişti!

Marmaray seferleri dün sabah vagonun raydan çıkması sonucu durdu. Yolcular yer altında yürüdüler. Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden Marmaray’da tekrar arıza olabileceğine dikkat çekerek “Aceleye gelmişti” dedi.

marmaray da engelliler için yol var mı Haberi

marmaray da engelliler için yol var mı


TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt, Marmaray'da sürekli trenleri dolaştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız çok memnun. Sürekli dua ve teşekkür ediyorlar" dedi. 


Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaray'ın açılışından bu yana halktan teveccüh gördüklerini ifade ederek, kendilerinin de bir sıkıntı yaşanmaması için yoğun çalıştıklarını söyledi. 


Bugün itibariyle 350 bin yolcu sayısına ulaşılacağını tahmin ettiklerini dile getiren Kurt, bunun kapasitenin üzerinde olduğunu kaydetti. 


Vatandaşların ilgi ve merakının yoğunluğa neden olduğunu vurgulayan Kurt, "Bu yoğunluk dolayısıyla da bazı ufak tefek sıkıntılar yaşanabiliyor. İdari ve teknik ekibimizle sürekli sistemi kontrol ediyoruz. Çıkan bu sıkıntıları, derhal ortadan kaldırıyoruz" diye konuştu. 


Turistler de ilgi gösteriyor


Kurt, şu andaki sistemin sinyalizasyonlarının on dakika aralıklarla kurgulandığına ve bu frekansların günde 216 sefere karşılık geldiğine işaret ederek, bunun da normal değerlerle 250 bin yolcunun...