28 / 04 / 2024

marmaray geçiş ücretleri

marmaray geçiş ücretleri

Açılışı 29 Ekim 'de yapılan Marmaray'da Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 15 gün olan ücretsiz taşıma bugün sona eriyor. Vatandaşlar, Marmaray'ı yarından itibaren İstanbul Kart veya Akbil ile 1.95 lira ödeyerek kullanabilecek.

Marmaray'da geçiş ücretleri belli oldu!

75 kilometrelik Halkalı-Gebze arasını 105 dakikaya indirecek Marmaray’da bilet fiyatı 1.95 TL. Aynı yolu bugün arabayla giden İstanbullu’nun cebinden benzin ve köprü parası dahil ortalama 60 lira çıkıyor...

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Avrasya Tüneli'nde yeni geçiş ücretleri belli oldu!

20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilen Avrasya Tüneli'nde otomobiller için 15 lira olan geçiş ücreti 16,60 lira, minibüsler için ise 22,50 lira olan geçiş ücreti 24,90 lira olarak uygulanacak.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar?

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

Kuzey Marmara Otoyol geçiş ücretleri makul seviyeye çekilmeli!

Özkan Yalım, Özkan Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kuzey Marmara Otoyol geçiş ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi gerektiğini kaydetti.

3. köprü geçiş ücretleri ne kadar olacak?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu projesini kazanan firmalar açıklandı. Bakan Yıldırım, dün yaptığı açıklamada otoyol ücretleri ile ilgili de bilgi verdi.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

Körfez Köprüsü'nde geçiş ücretleri belirlendi!

İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirmesi beklenen Körfez Geçis Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşılırken, İstanbul'dan İzmir'e daha erken gitmek isteyenlerin ödeyeceği ücret de belli oldu.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü ne zaman tamamlanacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün gelecek yılın başında tamamlanacağını, Marmaray'ın yanındaki Avrasya tünelinin de 2016'da bitirileceğini bildirdi.

Körfez Tüp Geçiş projesinin ÇED süreci başladı!

Hükümetin 2011'de açıkladığı 35 İzmir projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçiş Projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. Qrojeyle Körfez altından yapılacak batırma tünelle kentin iki yakası Marmaray benzeri bir sistemle birbirine bağlanacak

marmaray geçiş ücretleri Haberi

marmaray geçiş ücretleri


Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan ve açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan Marmaray'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 15 gün olan ücretsiz taşıma, bugün sona eriyor. 


Yetkililer, 15 günlük süre zarfında 4,5 milyonu aşkın kişinin, ücretsiz geçişten yararlanarak raylı sistem üzerinden kıtalararası seyahat ettiğini bildirdi.


Vatandaşlar, Marmaray'ı yarından itibaren İstanbul Kart veya Akbil ile 1.95 lira ödeyerek kullanabilecek. Öğrenciler için ise ücret tarifesi 1 lira olarak uygulanacak. 


Marmaray'ın açılış törenindeki kurdela kesimi sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'a, "Herkesin rüyasını gördüğü bir proje dedik. Böyle bir projeyi sadece açmamalıyız. Bayramlarda köprülere ne yaptığınızı bütün millet biliyor. Hiç değilse böyle asrın projesi için herhalde bir iyilik düşünüyorsunuz. Önce tabiki sayın Başbakan'a sormam lazım" demiş,  Başbakan Erdoğan da "Sayın Cumhurbaşkanım, buranın bereketi...