05 / 07 / 2024

Marmaray National Geographic

Marmaray National Geographic

Denizin 63 metre altına indirilen tüp geçit sayesinde, Asya'dan Avrupa'ya 4 dakikada gitmek mümkün hale geldi. Ancak mega kentte olması beklenen deprem, "güvenlik meselesini" yeniden gündeme getirdi.

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel olacak!

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması belgesel haline getirilecek. Dünyanın en büyük göçü için National Geographic ile görüşmelere başlandı.

Aksa Enerji çocuklar için resim yarışması düzenliyor!

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, gerçekleştirdiği projelerle yaşama değer katmaya devam ediyor. Aksa Enerji, National Geographic Kids işbirliğiyle çocuklara ‘‘enerji ve doğal konulu resim yarışması düzenliyor.

Nevşehir yeraltı şehri National Geographic'te haber oldu!

Nevşehir Kalesi'nin altından çıkan yer altı şehri National Geographic'te haber oldu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında taşınan evlerin altından çıkan yer altı şehri dünya gündemine oturdu.

National Geographic mağaza-cafe konseptiyle Türkiye’ye geliyor!

Medya platformları, ürün ve etkinlikleri ile her ay 500 milyon kişiye ulaşan National Geographic, mağaza-cafe konseptiyle Türkiye’ye geliyor. Karma Grup, ilk National Geographic Store’u İzmir’de açacak. Sırada İstanbul ve Ankara var.

National Geographic İzmir'de açılacak!

Dünya genelinde medya platformları, ürün ve etkinlikleri ile her ay 500 milyon kişiye ulaşan National Geographic, Türkiye’ye mağaza-cafe konseptiyle giriyor. Karma Grup, ilk National Geographic Store’u İzmir’de açacak.

THY kapılarını National Geographic Channel'a açıyor!

Türk Hava Yolları kapılarını ilk kez bir perde arkası hikâyesi için National Geographic Channel kameralarına açıyor. Nat Geo People kanalında yayınlanacak program, Kasım 2014’te ise National Geographic Channel’da ekrana gelecek.

National Geographic Gaziantep'i keşfediyor!

National Geographic Dergisi’nin Washington Merkezi’nden Cristopher Thornton Başkanlığı’ ndaki heyet Gaziantep'in tarihi ve kültürel değerlerini yakından inceliyor. Dergi yetkilileri Zeugma Antik Kent' te incelemelerde bulundu...

Marmaray, National Geographic'te belgesel konusu oldu!

Denizin 63 metre altına indirilen tüp geçit sayesinde, Asya'dan Avrupa'ya 4 dakikada gitmek mümkün hale geldi. Ancak mega kentte olması beklenen deprem, "güvenlik meselesini" yeniden gündeme getirdi.

İki kıtayı bağlayacak Marmaray'da son 6 gün!

Kadir Topbaş, 29 Ekim’de açılacak Marmaray ile ilgili birkaç aydır test sürüşlerinin yapıldığını belirterek, “İnşallah 29 Ekim’de Cumhuriyetimize asırların projesi olarak Cumhuriyetimizi taçlandıracak bir projeyi kazandıracağız" dedi...

Marmaray Projesi "2 kıta 4 dakika" sloganıyla tanıtılacak!

"Asrın Projesi" olarak gösterilen Marmaray, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek açılış öncesi "Hayaldi gerçek oldu", "2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi çeşitli sloganlarla kamuoyuna tanıtılacak.

Marmaray 6 gün sonra açılacak!

Sultan Abdülmecid'in 1860'ta ortaya attığı ve ancak 2004 yılında inşasına başlanabilen Marmaray'ın Üsküdar girişinde düzenlenecek açılış törenine, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile bazı yabancı devlet adamlarının katılımı bekleniyor

Marmaray'da geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yıl 35.si düzenlenecek kıtalar arası “İstanbul Maratonu”nun tanıtım toplantısında gazetecilerin 29 Ekim'de açılması beklenen Marmaray ile ilgili sorularını yanıtladı...

Marmaray açılışı için son 8 gün!

Halkalı ile Gebze arasında 13,6 kilometrelik mesafede uzanan Marmaray metrosu Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü olan 29 Ekim 2013 tarihinde açılacak. Marmaray açılışı için son 8 gün...

Marmaray National Geographic Haberi

Marmaray National Geographic


Asrın projesi Marmaray, dünyayı kendine hayran bıraktı. Denizin 63 metre altına indirilen tüp geçit sayesinde, Asya'dan Avrupa'ya 4 dakikada gitmek mümkün hale geldi. Ancak mega kentte olması beklenen deprem, "güvenlik meselesini" yeniden gündeme getirdi. 


DÜNYA BELGEYLE KONUŞTU 

Yetkililer, tüm istasyonları tamamlandığında günde 1 milyon yolcu taşıması beklenen Marmaray'ın "güvenli" olduğunu söyledi. Deniz altına döşenen raylı sistem, National Geographic kanalında belgesel konusu oldu. Uzmanlar, tüp geçitin yapılış aşamalarını ekrana yansıtıp, Marmaray'ın depreme dayanıklılığını tartıştı. Yabancı otoriteler, yapımında Japon şirketlerin de bulunduğu raylı sistemin, Anadolu Fay Hattı'nın 20 kilometre yakınından geçtiğine dikkat çekerek, "İstanbul'u 7.5 şiddetinde bir deprem bekliyor. Kentin en güvenilir yeri ise Marmaray. Her yer yıkılsa bile tüp geçit dimdik ayakta kalır. Marmaray'da herhangi bir yıkım söz konusu olmaz" ifadesini kullandı....