28 / 04 / 2024

Marmaray Projesinin amacı nedir

Marmaray Projesinin amacı nedir

Marmaray projesinin amaçları nelerdir? Marmaray metro hattı projesinin amaçları arasında; Banliyö trenlerini kullanan çok sayıda yolcu için yolculuk süresinin kısaltılması ve konforun arttırılması yer alıyor...

Kanal İstanbul projesinin amacı nedir?

Çılgın proje Kanal İstanbul projesinin amacı ne? Projenin İstanbul'a ne katkısı olacak? İşte detaylar...

50 soruda Kanal İstanbul!

Kanal İstanbul projesinin sitesi açıldı ve cevapsız kalan bir çok soru cevabını buldu. Kanal İstanbul projesinin amacı nedir? Kanal İstanbul’un lokasyonu tam olarak  neresidir? Kanal İstanbul kaç yıl sürecek? Kanal İstanbul’un inşaat maliyeti nedir? İşte 50 soruda Kanal İstanbul...

21 maddede Kanal İstanbul projesi!

Kanal İstanbul projesinin amacı ne? Kanal İstanbul güzergahı kesinleşti mi? Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul'da kaza riski var mı? Kanal İstanbul yeraltı sularını ve balıkçığı nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylarıyla Kanal İstanbul projesi...

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’un en önemli ulaşım projelerinden olan Gebze – Halkalı Marmaray Hattı’nın tamamlanabilmesi amacıyla yapılacak olan test sürüşleri boyunca, İETT tarafından tarifelerde düzenleme yapılarak ücretsiz ring seferleri yapılacak...

Marmaray'daki alt geçit çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marmaray projesinin Kartal sınırları içerisindeki çalışmalarını inceledi.

Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunun ihalesi 26 Ekim’de!

Marmaray projesinin bir benzeri olarak nitelendirilen, Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı için çalışmalar başladı. Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosu 26 Ekim’de ihaleye çıkarılıyor.

Altınok Öz: Marmaray'da Kartal halkı mağdur olmasın!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapımı devam Marmaray projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Altınok Öz, çalışmalar sırasında Kartal halkının mağdur olmaması için önlemlerin alınmasını istedi.

3. tüp geçit projesinin detayları ne zaman açıklanacak

Marmaray ve Avrasya Tüneli’nden sonra İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. tüp geçit projesinin detayları Cuma günü açıklanıyor. Elvan, bu projeye 8 aydan beri çalıştıklarını ve çok detaylı analizler yapıldığını vurguladı.

Marmaray, Şehir Hatları İşletmesi'ni zarara uğrattı!

İBB bünyesindeki Şehir Hatları İşletmesi, 2014 yılında 28 milyon TL zarar etti. Zarara gerekçe olarak Marmaray’ın açılması gösterildi. Şirket zarara karşı şehrin en uç noktalarına kadar ulaşabilmek amacıyla filosuna yeni nesil 10 küçük gemi ekleyecek.

Marmaray banliyö hatları ne durumda?

Marmaray projesinin banliyö hatlarını kapsayan CR3 çalışması kapsamında yapılan çalışmalar fotoğraflandı. Marmaray Gebze-Halkalı Banliyö Hattı boyunca süren çalışmalar ne durumda? İşte 11 fotoğrafla Marmaray banliyö hatlarının son durumu...

Marmaray'da hedef 365 milyon yolcu!

Banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesinin 2015 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Gebze-Halkalı arasındaki banliyö sisteminin metro standardına yükseltilmesinden sonra Marmaray'da hedef, günde 1 milyon yolcu olarak belirlendi

Lütfi Elvan'dan Marmaray ile ilgili iddialara yanıt!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Avrupa ve Asya'yı boğazın altından tüplerle bağlayan Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı şeklindeki iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Marmaray Projesinin amacı nedir Haberi

Marmaray Projesinin amacı nedir

Marmaray projesinin amaçları!

Halkalı ve Gebze arasında uzanan Marmaray projesinin amaçları nelerdir? Marmaray projesinin faydaları nelerdir?: İlk olarak 1860 yılında ortaya atılan Marmaray projesi, Asya ve Avrupa Kıtasını boğazın altından birbirine bağlıyor.


Toplam 40 durağa sahip olan projede duraklardan 3 tanesi yer altında bulunuyor. Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış törenin düzenleneceği Marmaray'ın amaçları, internet sitesinde şu şekilde açıklanıyor:


Marmaray Projesi gibi büyük altyapı projelerinin tanıtımında, bu projenin İstanbul’un günlük trafik örüntüsünü etkileyecek olmasının yanı sıra, şehrin ve bölgenin kalkınmasını da etkileyeceğinin göz önünde bulundurulması önemlidir.


Bu nedenle projenin hedeflerinin açık ve net terimler kullanılarak belirlenmesi zorunludur. En önemli hedefler şunlardır:


Marmaray projesi amacı:

- İstanbul’daki mevcut şehir-içi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanması;


- Anahat demiryolu hizmetlerindeki mevcut işletimsel sorunların hafifletilmesi;


- Asya ve Avrupa’daki demiryolu...