02 / 05 / 2024

Marmaray saatlari sirkeci

Marmaray saatlari sirkeci

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden (TCDD) yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete giren Marmaray'ın, Ayrılık Çeşmesi-Kazlıçeşme kesiminin açılışından bugüne kadar 100 bin sefer yaptı.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

Marmaray 42 istasyonu bağlayacak!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan Marmaray, kısa sürede İstanbullular'ın vazgeçilmezi oldu. Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren sistemle bugüne kadar 75 milyon yolcu taşındı.

Marmaray banliyö hatları neden durdu?

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

Marmaray’ın 2. etabında işler maliyet artışı sebebiyle durdu!

İstanbul Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpaşa banliyö hatlarının iyileştirilmesini ve Marmaray’a bağlanmasını öngören projede çalışmalar, maliyet artışı gerekçesiyle durma noktasına geldi. Daha önce aynı sebeple ihaleyi İspanyol OHL firması almıştı.

Marmaray’ın 2. etabı maliyet artışı sebebiyle durdu!

İstanbul Sirkeci - Halkalı, Gebze - Haydarpaşa banliyö hatlarının iyileştirilmesini ve Marmaray ’ a bağlanmasını öngören projede çalışmalar, maliyet artışı gerekçesiyle durma noktasına geldi. İhaleyi İspanyol OHL firması almıştı...

Marmaray seferleri elektrik kesintisi nedeniyle 1 saat yapılamadı!

Sabah saatlerinde Marmaray'ı kullanarak işe gitmek isteyenler kötü bir sürprizle karşılaştı. İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştiren Marmaray'da Üsküdar-Sirkeci yönünde çift yönlü olarak seferler elektrik kesintisi nedeniyle yapılamadı...

Operasyonun iddialarından biri de Marmaray'ın üstüne yapılacak otel!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, büyük risk yaratmasına karşın, Marmaray Metro hattı üzerine otel yapılmasına izin verdiği suçlamasıyla karşı karşıya. Alan Sirkeci Garı’nın arka tarafında 4 ada 1 parselde yer alan arazi....

Marmaray Sirkeci istasyonu hizmete girdi!

Asya ile Avrupa yakaları arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayan Marmaray'ın resmi açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirilmişti. Marmaray'ın kapalı olan Sirkeci istasyonu dün sessiz sedasız hizmete girdi.

TCDD Marmaray'ın su sızdırdığı iddialarına cevap verdi!

TCDD: "Marmaray'ın su sızdırması iddialarıyla ilgili video kaydı yüklenici konsorsiyum TGN ortak girişimi tarafından incelendi. Görüntülerin Sirkeci istasyon bölgesindeki tünel inşası dönemine ait olduğu, mevcut durumla bir ilintisi bulunmadığı belirtildi

Marmaray saatlari sirkeci Haberi

Marmaray saatlari sirkeci

Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından birbirine bağlayan Marmaray, birinci yaşını kutluyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden (TCDD) yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete giren Marmaray'ın, Ayrılık Çeşmesi-Kazlıçeşme kesiminin açılışından bugüne kadar 100 bin sefer yapıldı, 1,4 milyon kilometre yol kat edildi, 50 milyon yolcu taşındı. 



Boğazın altından geçişten sonra Avrupa yakasında ilk istasyon olan Sirkecide Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla, Avrupa yakasındaki son istasyonu olan Kazlıçeşmede ise karayolu toplu taşıma araçlarıyla aktarmanın mümkün olduğu Marmaray'da 3 bin araçlık park yeri bulunuyor. Yolcularının yüzde 48'inin Anadolu, yüzde 52'sinin Avrupa yakasından geldiği Marmaray, Anadolu yakasında, Ayrılık Çeşmesi'nde Kadıköy- Kartal Metrosu'na, Üsküdar'da deniz ve karayolu toplu taşıma araçlarına bağlanıyor. 

Yenikapı İstasyonunda hem Taksim-Hacıosman metrosu ile hem de yakın gelecekte hizmete açılacak...