06 / 05 / 2024

Marmaray tamamlandı mı

Marmaray tamamlandı mı

İstanbul'un ulaşım sorununu hafifletmek için projelendirilen Marmaray'ın yarım kalması şehir trafiğini de olumsuz etkiliyor. Gebze-Halkalı arasında hizmet verecek.

30 Ağustos 2023 toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünden önce toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Bayramda otobüsler bedava mı 2023? Kurban Bayramı'nda metro, metrobüs ve marmaray ulaşımı ücretsiz mi?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını sorguluyor. Peki, bayramda otobüsler bedava mı 2023? Otobüs, metro, metrobüs ve marmaray ulaşımı ücretsiz mi? İşte detaylar...

Müteahhitin ödemediği kira bedelleri için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '2017’de müteahhide kat karşılığında arsa verdik. Maalesef sözleşmenin noterde onaylanması gerektiğini bilmiyorduk. Bina tamamlandı. Müteahhit tapuları üzerine alarak bankadan kredi çekmiş. Tapuları nasıl alabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 

Tarihi Uzunçarşı’daki dönüşüm tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Tarihi Uzunçarşı’da dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını ve 9 Kasım Cuma günü 14.00’da açılışının yapılacağını müjdeledi.

Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı tamamlandı!

Rize Muradiye beldesinde 32 yıl önce yapılan ve altından dere geçen belediyeye ait 4 katlı binanın yıkım işlemi tamamlandı...

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

 TAGO Architects tasarımı Real Merter tamamlandı!

TAGO Architects tasarımıyla İstanbul, Merter’de hayata geçirilen, ticaret hayatı ile konut yerleşimini özgün bir tasarımla karma kullanıma dönüştüren Real Merter tamamlandı. 

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı!

İstanbul Taksim'in simge binaları arasında yer alan Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı.

AKM’nin yıkımı tamamlandı!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkım çalışmaları yaklaşık olarak 3,5 ay sonunda tamamlandı.

AKM'nin yıkımının yüzde 90'ı tamamlandı!

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı yüzde 90 oranında tamamlandı. Sahnenin de yıkımıyla kaba yıkım kısa süre sonra bitecek.

Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı. 

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

Marmaray tamamlandı mı Haberi

Marmaray tamamlandı mı

Marmaray'ın tamamlanmasıyla şehir trafiğinin rahatlayacağı dile getiriliyor. Geçen haziran ayından tamamlanması beklenen Marmaray'ın 63 kilometrelik kısmındaki çalışmalar, maliyet artışı sebep gösterilerek yavaşlatıldı, ispanyol OHL fenası geçen 28 ayda sadece eski demiryolu hatlarının sökümünü gerçekleştirdi. Projenin devamı olan Halka lı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki banliyö hatlan ise modemize edilerek metro standardına yükseltilecekti. 2 yıl içinde Marmaray hattının tamamen hazır hale geleceği açıklanmasına rağmen geçen 28 aylık sürede eski banliyö hatlan modernize edilmedi. Birçok yerleşim yerinin içinden geçefy, 45 istasyonlu eski banliyö hattı şantiye halinde yapılmayı beklerken hat için alınan 10'lu 32 set tren de adeta çürümeye terk edildi. 28 aylık sürede yapılan 20 kilometrelik Gebze-Pendik hattı ise toplu ulaşıma açılmadı. Bu hatta sadece şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılıyor. 


YOL YAPILMADAN VAGONLAR ALINDI 

30 yıldır...