17 / 05 / 2024

marmarayın açılışı yapıldı

marmarayın açılışı yapıldı

Asya ile Avrupa kıtaları arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak dünyanın en büyük ve önemli projelerinden Marmaray, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı...

Migros'un mağaza sayısı 3 bin 176'ya yükseldi! Ağustos'ta 47 mağaza kapılarını açtı! 

Migros, Ağustos'ta 47 yeni mağaza açtı. Bu kapsamda geçen ay 31 adet Migros, 12 adet Migros Jet, 1 adet Macrocenter ve kozmetik mağazacılığı formatında 3 adet Mion mağazanın açılışı yapıldı. İşte detaylar...

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı! Bu kişiler resmen fatura ödeyecek! Hemen bakın!

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı... Bu kişiler resmen fatura ödeyecek... Hemen bakın...

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek?

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı. Peki Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım hangi firma tarafından inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak açıklaması yapıldı mı, Bayram ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala milyonlarca insan bayram ziyareti ve tatil planı yapmaya başladı. Bayram tatilinin 9 gün olmasını bekleyenler 'Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak' açıklaması yapıldı mı sorusunu soruyor. İşte detaylar..

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışı yapıldı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 10 millet bahçesinin daha açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası yarın açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın açılışı yapılacak, CSO yeni binasına ilişkin, "Pandemiden sonra biz burada hafta içi, hafta sonu çok düzenli konserlere imza atacağız, dünyada ses getiren konserlere imza atacağız, yurt dışından da birçok grubun buraya gelmesini sağlayacağız" dedi.

ÇOMÜ Ağaköy Yerleşke Camisi'nin açılışı yapıldı! 

Temeli 2016 yılında atılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Cami'nin açılış töreni yapıldı. 

Erzurum'daki muhtarlık binalarının açılışı yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi inşa ettiği yatırımları tek tek hizmete açıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bugün de Erzurum Muhtarlar Dernek Başkanlığı, Rabiaana Mahalle Muhtarlığı, Lalapaşa Mahalle Muhtarlığı ve Muratpaşa Mahalle Muhtarlığı'nın toplu açılışını yaptı.

Unigarden projesinin resmi açılışı yapıldı!

Serdivan’da Kuveyt-Türk iş adamlarının ortak yatırımıyla inşa edilen Unigarden adındaki 2 bin 500 kişilik üniversite öğrenci kompleksinin açılışı yapıldı...

Erzincan'daki 76 eserin açılışı yapıldı!

Erzincan'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla konutta kampanya başlattık. Hem faiz oranları düşürülüyor hem de vadeler uzuyor." dedi.

Hyatt House Gebze'nin açılışı yapıldı!

Doğuş Turizm Grubu’nun yeni yatırımı ve Hyatt markasının Türkiye’deki ev konseptindeki ilk oteli Hyatt House Gebze'nin açılışı yapıldı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Hastanesi yarın açılıyor!

Çorum'da inşa edilen Erol Olçok'un isminin verildiği 800 yataklı hastane, yarın Başbakan Binali Yıldırım tarafından resmi açılışı yapılacak.

Tiflis Havalimanı'nın yeni etabı açıldı!

Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilen yeni etabın açılışı yapıldı. ürcistan Başbakanı Kvirikaşvili: "Yeni terminal faaliyete geçtikten sonra Tiflis Uluslararası Havaalanı yılda 4 milyon yolcuya hizmet edecektir" dedi.

marmarayın açılışı yapıldı Haberi

marmarayın açılışı yapıldı


Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yılında hizmete giren Marmaray, 153 yıllık geçmişi ile "Asrın Projesi" olarak adlandırılıyor.  Marmaray, teknolojik alt yapısı, ekonomik büyüklüğü, demiryolu ulaşımına kazandıracağı ivme ve daha birçok yenilik bakımından dünyada ilkleri içinde barındırıyor. 


- Sultan Abdülmecid hayal etti


İstanbul Boğazı'nın altından geçecek bir demiryolu tüneli ile ilgili ilk düşünce 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dile getirildi. İstanbul Boğazı altından geçiş ilk olarak deniz dibi üzerine inşa edilen sütunların üzerine yerleştirilen tünel olarak planlandı. Bu fikir, izleyen dönem içerisinde daha ileri düzeyde değerlendirildi ve 1902 yılında bir tasarım geliştirildi. Bu tasarımda İstanbul Boğazı'nın altından geçen bir demiryolu tüneli öngörülüyordu ancak tasarımda, deniz dibi üzerine yerleştirilen bir tünelden bahsedildi. O zamandan bu yana, çok farklı fikir ve düşünceler denendi ve yeni teknolojiler...