03 / 05 / 2024

marmarayın derinliği

marmarayın derinliği

Marmaray derinlik konusu herkesin kafasını meşgul ediyor. Hayal gibi gelen Marmaray'ın derinliği tam 60 metre ve bu derinliği ile dünyanın en derin tüneli olma özelliğini taşıyor...

Arz ve Talep Derinliği Bulunan Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Marmaray'ın tamamlanmaması trafiği olumsuz etkiliyor!

İstanbul'un ulaşım sorununu hafifletmek için projelendirilen Marmaray'ın yarım kalması şehir trafiğini de olumsuz etkiliyor. Gebze-Halkalı arasında hizmet verecek.

Marmaray'ın vagon sayısı 10'a yükseltilecek!

Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri olan Marmaray hizmet verdiği iki yılda 90 milyonu aşkın yolcu kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin nüfusundan daha fazla yolcu taşıdı.

Bina derinliği hesabı nasıl yapılır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre, bina derinlikleri azami (40.00) m.'yi geçmemek ve hiç bir yerde arka bahçe sınırına (3.00/) m. den fazla yaklaşmamak şartı ile hesaplanıyor. Peki, bina derinliği hesabı nasıl yapılır?

Marmaray'ın Üsküdar istasyonundaki bacalar traşlanacak!

Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'ndaki istasyonunda yükselen bacaları, çirkin görüntü oluşturduğu gerekçesiyle traşlanacak. İstasyondaki gaz veya dumanın tahliyesi için yapılan bacalar estetiğe uygun olarak yeniden tasarlanacak...

Marmaray'ın animasyon filmi kısa süre içinde yayınlanacak!

Marmaray'ın animasyon tanıtım filmi kısa bir süre içerisinde ulusal televizyon kanallarında, tren istasyonları ve şehirlerdeki reklam panoları ile trenlerde yayınlanacak. TCDD, Marmaray'ı animasyon film ile anlatacak.

Bina derinliği ne demek?

Bina derinlikleri azami (40.00) m.‘yi geçmemek ve hiç bir yerde arka bahçe sınırına (3.00/) m. den fazla yaklaşmamak şartı ile; I = L -(K + H/2 ) formülü ile hesaplanıyor. Peki bina derinliği ne demektir?

İstanbul Üniversitesi Marmaray'ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hasar oluşturduğunu iddia etti!

İstanbul Üniversitesi, Marmaray’ın tünel geçişi inşa edilirken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bazı bölümlerinde ciddi hasar oluştuğu iddiasıyla Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yapımcı Taisei-Gama-Nurol ortaklığına dava açtı.

TOKİ'nin Sarıçam'a yapacağı stadyuma 'Fatih Terim' adının verilmesi için kampanya başlatıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Sarıçam ilçesine yapacağı stadyuma 'Koza' isminin verilecek olmasına karşı çıkan İstanbul Adana Kültür ve Dayanışma Derneği, stada 'Fatih Terim' adının verilmesi için kampanya başlattı.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün borsada işlem gören paylarının bilgileri yayınlandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş,'nin SPK Kanunu kapsamında halka açık şirket statüsünde bulunan ve serbest işlem platformunda işlem gören paylarının borsadaki işlem görme bilgi formu yayınlandı...

Feryal Gülman aile şirketlerindeki hisselerinin parasını almak için Kemal Gülman'a dava açtı!

Zina iddiasıyla boşanma davası açtığı 21 yıllık eşi Kemal Gülman’dan 200 milyon lira tazminat ve mal paylaşımı isteyen Feryal Gülman, şimdi de aile şirketlerindeki hisselerinin parasını almak için dava açtı.

Milli emlak satın alma işlemleri!

Milli emlak satın alma işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alıyor. Milli emlak satışları açık teklif usulüyle yapılabiliyor. İşte milli emlak satın alma hükümleri...

marmarayın derinliği Haberi

marmarayın derinliği


Marmaray derinlik!


Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından birleştiren asrın projesi Marmaray 29 Ekim'de açılıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra yabancı devlet adamlarının da katılacağı büyük tören bugün Üsküdar'da gerçekleşecek. 


Marmaray ile Kartal’dan metroya binen bir İstanbullu Zeytinburnu’na 37 kilometrelik mesafeyi Ayrılıkçeşme'de yapılacak bir aktarmayla kesintisiz katedebilecek. Bu yolculuk tamamen yerin altından ve 25 dakika sürecek. Ayrıca Üsküdar'dan Marmaray'a binecek bir yolcu Sirkeci'ye tam 3 dakikada erişim sağlamış olacak. Marmaray'ın günde 1,5 milyon yolcu taşıması öngörülüyor.


Yaklaşık 5 milyar liraya mal olan Marmaray’ı vatandaşlar bugünden itibaren kullanabilecek. Marmaray’a ilk defa binenler 1.95 TL ödeyecek. Diğer sistemlerden aktarmalı gelenler ise 1.40 TL verecek. Şunu da belirtmek gerekirse; Marmaray için 1 Kasım'a kadar vatandaştan bir ücret talep edilmeyecek, ücretsiz...