09 / 05 / 2024

marmarayın hedefleri

marmarayın hedefleri

Marmaray projesinin hedeflerinin açık ve net terimler kullanılarak ifade edilmesi önemli bir konudur. Buna göre Marmaray projesi ile amaçlanan İstanbul’daki mevcut şehiriçi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanmasıdır diyebiliriz...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

GABORAS, dünya gayrimenkul piyasasına yeni bir model sunacak!

Türkiye Varlık Fonu yöneticilerine, MÜSİAD tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ hakkında bilgi verilerek, borsanın hedefleri hakkında sunum yapıldı...

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

Halkalı-Gebze hattı 2018’de devrede!

Marmaray'ın tamamlayıcısı niteliğindeki Gebze-Halkalı Tren Hattı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Halkalı-Gebze hattının 2018 yılında devreye girmesi planlanıyor. 

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Konya'da inşaat sektörü büyüyecek!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) 3. Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörünün hedefleri konuşuldu.

Bahçeşehirliler Marmaray istiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçeşehir'e uzanacak metro için ihale gerçekleştirdi. Ama Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlar Marmaray'ın Ispartakule'ye kadar uzatılmasını istiyor.

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Gebze-Halkalı Tren Hattı çalışmalarında son durum!

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Marmaray’ın tamamlayıcısı niteliğindeki Gebze-Halkalı Tren Hattı yapımı için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor, belli bir hıza ulaştık.” dedi.

marmarayın hedefleri Haberi

marmarayın hedefleri


Marmaray projesinin hedefleri!


Marmaray projesi gibi büyük altyapı projelerinin tanıtımında, bu projenin İstanbul’un günlük trafik şartlarını etkileyecek olmasının yanı sıra, şehrin ve bölgenin kalkınmasını da etkileyeceğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu nedenle Marmaray projesinin hedeflerinin açık ve net terimler kullanılarak ifade edilmesi de ayrıca önem taşıyor. Marmaray projesinin hedeflerini şöyle açıklayabiliriz:


- İstanbul’daki mevcut şehiriçi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanması;

- Anahat demiryolu hizmetlerindeki mevcut işletimsel sorunların hafifletilmesi;

- Asya ve Avrupa’daki demiryolu sistemleri arasında doğrudan bir bağlantının kurulması;

- Banliyö demiryolu hizmetlerinde, kapasite, güvenilirlik, erişilebilirlik, dakiklik ve güvenliğin arttırılması;

- Banliyö trenlerini kullanan çok sayıda yolcu için yolculuk süresinin kısaltılması  ve konforun arttırılması;

- İstanbul Boğazı üzerinden kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığının sağlanması;

- Egzoz gazlarından kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması ve böylece İstanbul’daki hava...