02 / 05 / 2024

marmarayın riskleri

marmarayın riskleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Marmaray' ın güvenliğiyle ilgili, "En fazla korkulan İstanbul' da büyük bir deprem. O depremde Marmaray, evinizden daha güvenli" dedi...

Topbaş: Marmaray'da bütün ihtimaller dikkate alındı!

Marmaray’ın açılışı öncesinde Japon Başbakanı Abe ile görüşen Topbaş Marmaray’ın güvenliği ile ilgili olarak “Her türlü ciddiyetle bütün ihtimaller dikkate alındı. Bütün ihtimaller dikkate alınarak hazırlandı, test sürüşleri gayet başarılı" diye konuştu..

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

6 Şubat 2023 tarihinde ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından, Türkiye'deki binaların riskleri yeniden gündeme geldi. Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

Kriptoda yeni trend “akıllı copytrading”

2022 yılı ile birlikte kripto para birimleri büyük bir kış yaşadı. Açıklanan CoinMarketCap verileri Bitcoin’in 12 yıllık varlığı boyunca en kötü 6 ayının 2022 yılında yaşandığını gösteriyor. 6 aylık performansı gözlendiğinde yatırımcıların riskleri azaltmak için kripto vadeli işlemlerine yöneldi gör

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

IMF: Çin’de gayrimenkul sektörünün riskleri kontrol altına alınabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'de gayrimenkul sektöründen kaynaklanan risklerin kontrol altına alınabileceğine dikkat çekti.

Dijital Türk Lirası'nın riskleri neler? 

Merkez Bankası’nın, “Dijital Türk Lirası Ar-Ge Projesi”ni hayata geçirmesi ile beraber çok sayıda yatırımcı bu borsadaki riskleri merak etti. Peki, Dijital Türk Lirası'nda ne gibi riskler bulunuyor?

Binalarda iskana dikkat! 

Ev tapusunda ‘kat irtifakı’ veya ‘kat mülkiyeti’ gibi ifadeler bulunabiliyor. Tapudaki ‘kat irtifakı’ ifadesi, inşaat ‘resmen’ tamamlanmadığını yani iskanının alınmadığını belirtir. Peki iskan almamış bir konut almanın riskleri nelerdir?

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul yeniden en gözde yatırım aracı oldu!

Döviz, finans ve borsa üçgeninde yaşanan sarsıntıyla yatırımcıların riskleri arttı, gayrimenkul yeniden en gözde yatırım aracı oldu.

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

marmarayın riskleri Haberi

marmarayın riskleri


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray'ın açılışı öncesi Üsküdar İstasyonu'nda son incelemelerde bulundu. 


Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Bu proje her yönüyle birçok yeniliği barındıran bir proje. Sadece İstanbul'un toplu ulaşımında bir rahatlama sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda milletlerarası transit trafiğe de çok ciddi katkı sağlayacak diyalog yolu, İpek Yolu projesinin en önemli halkası Marmaray'dır. Marmaray, küresel barışa ve kardeşliğe de çok önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.


Yıldırım, bir soru üzerine de "Marmaray'ın 300 metre güneyinde lastik tekerlekli araçlar için yapımı süren tüp tünel, 2015'te hizmete alınacak" dedi.


"Vatandaşlar Marmaray'a ne zaman binebilecek?" sorusuna Yıldırım, "Açıldıktan sonra bugün, yarın, öbürgün tarifesiz seferler var. Kontrollü bir şekilde çok...