03 / 05 / 2024

Kriptoda yeni trend “akıllı copytrading”

Kriptoda yeni trend “akıllı copytrading”

2022 yılı ile birlikte kripto para birimleri büyük bir kış yaşadı. Açıklanan CoinMarketCap verileri Bitcoin’in 12 yıllık varlığı boyunca en kötü 6 ayının 2022 yılında yaşandığını gösteriyor. 6 aylık performansı gözlendiğinde yatırımcıların riskleri azaltmak için kripto vadeli işlemlerine yöneldi gör



Yeni duyurulan bir uygulama, vadeli işlemleri yeni başlayanlar ve bireysel yatırımcılar için de erişilebilir kılıyor.

Kripto parlar küresel ekonomik gelişmelerden ve artan enflasyonun yarattığı yatırımcı üzerindeki yatırımcı güveni düşüşü yüzünden 2022’nin ilk yarısını kayıplarla bitirdi.  En gözde kripto para birimi Bitcoin bile CoinMarketCap verilerine göre yılın ilk yarısında %60’ın üstünde değer kaybederek 12 yıllık tarihindeki en kötü 6 aylık dönemini geçirdi.

Bu kötü performans da bireysel yatırımcıları olumsuz piyasa koşullarının risklerden korunmak için kripto vadeli işlem ticaretine yöneltti. 

Dünyanın en büyük finansal türev borsası CME verilerine göre kripto vadeli işlemleri ayı piyasası döneminde rekor aktivite gördü. Olumsuz fiyat eğilimlerini sınırlamaya izin veren ve varlık fiyatlarındaki dalgalanmalardan ek tasarruf elde etmeyi öngören vadeli işlem ticareti popülerlik kazansa da spot piyasadan daha karmaşık görüldüğü ve kazanç olasılığını azalttığı için yeni başlayanlar bu işlemler konusunda çekimser davrandı. Bu probleme bir çözüm getirmek isteyen küresel kripto para borsası CoinW, “akıllı copytrading” adını verdiği yeni özelliğini duyurdu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön