29 / 04 / 2024

marmaris beldibi orman yangını

marmaris beldibi orman yangını

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nde geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı düzenledi.Zeybek toplantıda 18 gün önce olan yangın ormanından da bahsetti.

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

Marmaris'te 8903 ağaç yandı!

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nde geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı düzenledi.Zeybek toplantıda 18 gün önce olan yangın ormanından da bahsetti.

Marmaris'teki yangında 8 bin 903 ağaç zarar gördü!

Marmaris'teki yangında 8 bin 903 ağaç zarar gördü. Bir evde meydana gelen tüp patlamasında parçanın sıçramasıyla başlayan orman yangınında 8 bin 903 ağacın zarar gördüğü tespit edildi.

Marmaris'te 4 bölgede orman yangını çıktı!

MARMARİS'te önceki gün ilk belirlemelere göre piknik tüpü iddiasıyla çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan kül oldu. Aynı gün içinde Antalya, Adana ve Seydikemer'de de orman yangınları yaşandı.

Marmaris'te 44 hektarlık alan kül oldu!

Muğla, art arda gelen yangın haberleriyle sarsıldı. Marmaris'te bir vatandaşın mangal için balkonda bıraktığı piknik tüpü patladı. 50 metre mesafeye dağılan tüp parçaları, ormanı tutuşturdu...

Marmaris'te 44 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu!

Muğla, art arda gelen yangın haberleriyle sarsıldı. Marmaris'te bir vatandaşın mangal için balkonda bıraktığı piknik tüpü patladı. 50 metre mesafeye dağılan tüp parçaları, ormanı tutuşturdu...

Marmaris'te yerleşim yerlerini tehdit eden yangın söndürüldü!

Marmaris'te yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan orman yangını söndürüldü. 44 hektar orman alanı zarar görürken, bölgede soğutma çalışmalarına devam ediliyor

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Marmaris'teki yanan orman alanı havadan görüntülendi!

Marmaris'teki çıkan yangında zarar gören orman alanı, havadan görüntülendi. Yangının ardından bölgeye sevk edilen Orman Genel Müdürlüğüne ait keşif helikopteri, yangının etkili olduğu bölgenin üzerinde uçtu

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı!

Beldibi Mahallesi'nin Seki mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını, orman işçileri ve itfaiye ekipleri gece boyunca söndürmeye çalıştı.

Marmaris Beldibi Mahallesi'nde yangın!

Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi' nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını gece saatlerinde de devam etti. Saatler süren çalışmanın ardından yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı...

Marmaris'te yangın çıktı! Bir site boşaltıldı!

Muğla Marmaris'te çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeni ile 44 dairenin bulunduğu bir site boşaltıldı. Havanın kararması nedeniyle söndürme çalışmaları karadan sürdürülüyor.

Marmaris'te yangın nedeniyle bir site boşaltıldı!

Marmaris'te çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle 44 dairenin bulunduğu bir site boşaltılıyor, ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

marmaris beldibi orman yangını Haberi

marmaris beldibi orman yangını

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel’in yanı sıra kamu kurumlarından temsilciler ve köy muhtarları katıldı. Bilgilendirme toplantısını slayt sunum ile anlatan Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, Muğla ormanlarının “Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikası”na (FSC) sahip olduğunu belirterek, katılımcılara FSC sertifikasyonu hakkında bilgi verdi.


Hakan Zeybek; “ Ormancılıkta sertifika çok önemli, FSC (Forest Stewardship Council-Orman Yönetim Konseyi) kapsamında, ormancılık faaliyetlerinin uluslararası kabul gören prensip, kriter ve göstergelere göre gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği süreçtir. Biz bu süreci geçerek bu sertifikayı aldık ve bölgemiz ormanları artık sertifikalı. Dünyada ise toplam 355 milyon hektar ormanlık alan sertifikalı.

FSC (Forest Stewardship Council/Orman Yönetim Konseyi) prensip ve kriterleri;


-Öncelikle çalışan tüm işçilerin can ve mal güvenliğini sağlamayı,

-Ormanda mevcut flora ve fauna’nın bilincinde mevcut türleri korumayı,

-Faydalanma esnasında...