27 / 04 / 2024

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.



Muğla Marmaris’e bağlı Beldibi Mahallesi Kırbaşı Tepesi mevkisinde orman arazisinde yer alan ve orman vasfında yer alan bölgede, Datça Agrega Beton Turizm Ticaret ve Sanayi İnşaat Hafriyat Mermer İşletmesi Anonim şirketi tarafından yapılması planlanan '202200545 Ruhsat Numaralı II-B Grubu Mermer Ocağı' işletmesi için 19 Şubat’ta ÇED süreci başlatıldığı kaydedilmişti. 

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Marmaris Milli Parkı’na 573 metre mesafede yapılması planlanan işletmeye bölge sakinlerinden ve kamuoyundan tepkiler gelmişti. Bu süreçte AKP Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı da proje ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kapsamında , "Sayın Valimizi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerini aradım. Böyle bir ÇED’in verilmeyeceği sözünü aldım" ifadelerini belirtmişti. 

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

PROJE KAPSAMINDA ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI

Bu kapsamda, projeye gelen tepkilerden sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, maden ocağı sahasının orman alanında kalması ve yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı alanda arıcılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapılması, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’ne 7500 metre mesafede bulunması gerekçeleri ile 23 Şubat’ta ÇED sürecini sonlandırıldığı duyuruldu.

ÇED NEDİR?

ÇED; Mevcut olan yönetmeliğin EK-1 listesinde yer alan veya Valiliklerce "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir" kararı verilmiş olan bir proje kapsamında Komisyon tarafından oluşturulan özel formata göre hazırlanan rapordur. Buna  “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu”na denir.

TOKİ Çankırı projesi için düğmeye basıldı, sıra temel atmaya geldi!

TOKİ,  Ankara  için ÇED başvurusu yaptı! Tam 1.012 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ, Çankırı için ÇED başvurusu yaptı! 475 konutluk yeni proje geliyor!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!


 


Geri Dön