29 / 04 / 2024

Marmaris Çamlı imar

Marmaris Çamlı imar

Marmaris Çamlı'da imar sevinci yaşanıyor. Marmaris Çamlı Mahallesi 'nin imar planlan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylelikle mahallede planlı yapılaşmanın önü de açılmış oldu.

Marmaris Çamlı imar planları onaylandı!

Marmaris Çamlı imar planları onaylandı. Muğla'nın Marmaris ilçesi Çamlı yapılmış gibi sorular var. Biz adayı Mahallesi'nde imar planlarının onaylanması ile mahallede planlı yapılaşmanın önü açıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Anadolu Yakası Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (Bulgurlu) Mah., 2792 Ada 1 Parselin Doğusunda Kalan Tescil Dışı Alan Ve 2792 Ada 2 Parsele İlişkin, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

Küçük Çamlıca Mahallesi 53 Ada 2 Parsel imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 53 Ada 2 Parsel Sayılı Taşınmaza İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Küçük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 788 Ada İçerisinde Ve Etrafında Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Büyük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca Plan Bölgesindeki Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Sarıyer Çamlıtepe ve Darüşşafaka Mahalleleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka Mahallelerinde Bulunan 27,97 Ha’lık Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Üsküdar Küçükçamlıca 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi 43 Ada 31, 36, 37, 39 Sayılı Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Marmaris Çamlı imar Haberi

Marmaris Çamlı imar

Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Kurulu 21 Kasım 1990 tarihinde Datça Bozburun Yanmadası'nda 1443 kilometrekarelik alanı özel çevre alanı ilan etti. Bu tarihten itibaren günümüze kadar bütün bölgede yapılaşmaya izin verilmezken kaçak yapılar yükselmeye başladı. ÖÇK'nın ilanından 19 yıl sonra Marmaris'te sadece Çetibeli Köyü'nün imar planlan onaylandı ve köylü kaçak yapılaşmadan kurtuldu. Son olarak geçen 27 Ekim'de, Marmaris'e 20 kilometre mesafedeki 225 hane, 741 nüfuslu Çamlı Mahallesi'nin Koruma Amaçlı 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım ve Uygulama İmar Planlan düzeltilen şekliyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 14 Kasım'da Marmaris Belediyesi'nde askıya çıkan planlar, bir ay askıda kalarak kesinleşti. 

Böylece mahallede planlı yapılaşmanın önü açılmış oldu. Mahalle sakinleri imar planının onaylanmasıyla büyük sevinç yaşadı. 

En büyük sıkıntılannın imar planı...