18 / 07 / 2024

Marmaris köylü ve çevrecilerin marina zaferi

Marmaris köylü ve çevrecilerin marina zaferi

Marmaris’in Kızkumu Plajı ile ünlü Orhaniye köyünde bulunan marinanın büyütülmesinin iptali ve otel inşaatının durdurulması için açılan davada yargı köylü ve çevrecilerin lehine karar verdi

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçi ve köylülerin beklediği o haberi duyurdu. İşte detaylar!

Yet Design Tasarım Mimarlık Ve Proje Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Yet Design Tasarım Mimarlık Ve Proje Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Lokman Köylü ve Yağmur Köylü ortaklığında kuruldu.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Thodex'in kurucusu Faruk Özer'in köylülerinden tepki! 

400 bine yakın kişiyi dolandırdığı iddia edilen kripto para borsasının kurucusu Ardahanlı Faruk Özer'in köylüleri Özer ve ailesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Orman köylülerine kullandırılacak kredilerde düzenleme!

Orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak.

Artvin İnanlı'da köylülere TOKİ'den daire verilmediği iddiası TBMM'de!

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı İnanlı köyünün yeni yerleşim yerine ne zaman taşınacağına ve adres değişikliği yapmak zorunda kalan köylülere TOKİ'den daire verilmediği iddiası meclis gündemine taşındı..

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

Manisa'daki zeytinlik arazileri köylülere kiralanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman arazisindeki "delice" ağaçlarının aşılanacağını ve zeytinliklerin talep eden köylülere 49 yıllığına kiralanacağını bildirdi.

Marmaris Körfezi'nde kirlilik araştırması yapılacak!

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünün Marmaris Körfezi 'nde araştırma yapacağını bildirdi.

Köylüye de kira yardımı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün ardından kırsal alanda yapılacak dönüşüm projelerinde köylülere de kira yardımı yapacak. Köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak.

Marmaris köylü ve çevrecilerin marina zaferi Haberi

Marmaris köylü ve çevrecilerin marina zaferi

Marmaris’in Kızkumu Plajı ile ünlü Orhaniye köyünde bulunan marinanın büyütülmesinin iptali ve otel inşaatını durdurulması için açılan iki davada yargının köylülerin ve çevrecilerin lehine karar verdiği bildirildi.
Marmaris Çevre ve Turizm Gönülleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, bazı köylüler ve avukatları Mehmet Hasbioğlu basın toplantısı düzenleyerek, Orhaniye Martı Marina hakkında mahkemenin verdiği kararı kamuoyuna duyurdular.
Orhaniye halkının çevre konusundaki duyarlılığını daha önce marina yetkililerine ilettiklerini, kendilerinden bazı sözler aldıklarını belirten Mehmet Hasbioğlu, ancak verilen sözler yerine getirilmediği için hukuk mücadelesi başlattıklarını ifade etti.
Köylüleri temsilen idari yargıya başvurarak iki dava açtıklarını anlatan Hasbioğlu, "İlk dava, marinadaki otel inşaatının imar yasasına aykırı olarak yapıldığı iddiasıydı. Davayı adına açtığımız köylü vatandaşımız davadan feragat etti. Ancak idari yargı bu feragati hukuka uygun bulmadı ve o vatandaşın...