02 / 05 / 2024

Marmaris Limanı Büyütme Projesi davaları

Marmaris Limanı Büyütme Projesi davaları

Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay'dan alınan bilgiye göre, Limanın büyütülmesine ilişkin yürütmenin durdurulması kararının iptali için açılan davayı Danıştay karara bağladı

Muğla Marmaris'te 4.3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Rusya'dan ayçicek yağı taşıyan gemi geldi, üç büyük markette yağ fiyatları dip yaptı! İşte indirimli fiyat listesi!

Rusya’nın Yisk limanından hareket eden 5 bin 753 ton ayçiçek yağı yüklü gemi saat 20.00 sıralarında İstanbul Boğazı’na ulaştı. Yağların Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte üç büyük markette ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı. İşte indirimli fiyat listesi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin katıldığı törenle ülkesiyle bölgesi arasında "ekonomik köprü kuracak" Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı.

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tekirdağ Limanı açıklaması!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Limanı (Ceyport) ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Büyükçekmece Yat Limanı inşaatının bir kısmı denize gömüldü!

Büyükçekmece Belediyesi bilimsel raporlara rağmen yat limanında ısrarını sürdürdü. 40 milyon dolar maliyetli liman suya gömüldü.

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Büyükçekmece'de 20 yıldır yat limanı sorunu var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de 20 yıldır devam eden yat limanı sorunu olduğuna dikkat çekti.

Büyükçekmece Yat Limanı ihalesi Almanya'ya uzandı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün, Alman ortaklarına yat limanı ihalesinde kolaylık ve kayırma sözü verdiği mektupları Dortmund Savcılığı'nın eline geçti.

Büyükçekmece Yat Limanı için yürütmeyi durdurma kararı!

Yapımı yılan hikâyesine dönen Büyükçekmece Yat Limanı Projesi ile ilgili mahkeme durdurma kararı verdi

Büyükçekmece Yat Limanı'na Alman sermayesi!

Yeditepe Marina Teknik Danışmanı Nusret Bayraktar, Büyükçekmece'de yapımı devam eden yat limanının tamamının Alman sermayesi ile yapıldığını söyledi. Bayraktar, proje tamamlandığında ülke ve bölge için büyük menfaat sağlayacağını belirtti.

Antalya Büyükşehir'den yeni proje!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan karar gereğince Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı Çakırlar ve Liman Mahallerinde yeni projeye imza atacak..

Marmaris Limanı Büyütme Projesi davaları Haberi

Marmaris Limanı Büyütme Projesi davaları

Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay, Danıştay'ın, Marmaris Limanı'nın büyütülmesiyle ilgili imar planı davasını karara bağladığını bildirdi.


Aynı zamanda AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı olan Tugay, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılında başlayan ve limana 300 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapılmasını öngören plan değişikliğiyle ilgili 16 bakanlık ve genel müdürlük, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığından onay çıktığını ifade etti. Tugay,  Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun da olumlu olduğunu kaydetti. 


Bu planın sahibinin Türkiye Denizcilik İşletmeleri, koordinatörünün ise Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu belirten Tugay, "Büyütme projesinin Marmaris Liman İşletmeleri ile bir ilgisi yok çünkü biz limanda kiracıyız" dedi. 


Bütün bu olurlardan sonra Marmaris Belediyesi'nin planın durdurulması için Danıştay'a müracaat ettiğini anlatan Tugay, şöyle konuştu:


"Belediyenin Danıştay'a...