02 / 05 / 2024

Marmaris Limanı projesi

Marmaris Limanı projesi

Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay'dan alınan bilgiye göre, Limanın büyütülmesine ilişkin yürütmenin durdurulması kararının iptali için açılan davayı Danıştay karara bağladı

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ'den Marmaris'e 79 konutluk yeni proje müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Marmaris 2023 projesi için ihale tarihini açıkladı. İşte TOKİ Marmaris projesi ile ilgili detaylar...

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi! 130 milyon Euro'luk yatırımla!

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi geliyor. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Kızılbük Thermal Wellness Resort'un tadilat ruhsatları alındı!

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki projesi Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin 1. etap ve 2. etabına ait tadilat ruhsatları alındı.

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Filyos Limanı Projesi meclis gündeminde!

Filyos Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Yenifoça Yat Limanı için düğmeye basıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı projesi için ihaleye çıkıyor...

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Filyos Liman Projesi TBMM gündeminde!    

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi ile ilgili 5 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris Limanı projesi Haberi

Marmaris Limanı projesi

Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay, Danıştay'ın, Marmaris Limanı'nın büyütülmesiyle ilgili imar planı davasını karara bağladığını bildirdi.


Aynı zamanda AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı olan Tugay, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılında başlayan ve limana 300 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapılmasını öngören plan değişikliğiyle ilgili 16 bakanlık ve genel müdürlük, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığından onay çıktığını ifade etti. Tugay,  Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun da olumlu olduğunu kaydetti. 


Bu planın sahibinin Türkiye Denizcilik İşletmeleri, koordinatörünün ise Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu belirten Tugay, "Büyütme projesinin Marmaris Liman İşletmeleri ile bir ilgisi yok çünkü biz limanda kiracıyız" dedi. 


Bütün bu olurlardan sonra Marmaris Belediyesi'nin planın durdurulması için Danıştay'a müracaat ettiğini anlatan Tugay, şöyle konuştu:


"Belediyenin Danıştay'a...