14 / 05 / 2024

marmaris turizm rantı

marmaris turizm rantı

Radikal Gazete Yazarı Vedat Atasoy, Marmaris'in beton denize dönmesi ile ilgili açılan savaşta gönüllülerin kazanması hakkında Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan ile konuştu. İşte o yazı!

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Ali Ağaoğlu yeni turizm şirketi kurdu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni şirket kurdu. Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 55 milyon 385 bin 418 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 55 milyon 385 bin 418 TL sermaye bedeli ile Ali İbrahim Ağaoğlu tarafından kuruldu.

Etiler’de polis ve turizm okullarının arsaları imara mı açılıyor?

Etiler’de polis ve turizm okullarının arsalarının yerlerinde olduğu gibi ‘rant’a kurban edilmek istendiği endişesi gündeme geldi. İşte o yazı...

Royal Marmaris Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Royal Marmaris Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Onur Berberoğlu ve Maxımılıan Lange ortaklığında kuruldu.

Marmaris'in ilk termal tesisi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güney Ege'nin turizm merkezi olan Marmaris'in ilk termal tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'nın Kaş ilçesi imar barışı fırsatçılarına rant kapısı oldu. Heyelan bölgesinde inşaat yapan fırsatçılar bunları 'helal', 'korunaklı' veya 'balayı' vilaları diyerek kiralıyor.

Marmaris'teki apart oteller rezidansa dönüştürülüyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, rezidansa dönüştürülmeye başlandı.

Marmaris'te turistlik işletmelerin yüzde 70'i satılığa çıkarıldı!

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, Marmaris'te turizm sezonunun kötü gidişi nedeniyle turistlik işletmelerin yüzde 70'inin satılığa çıkarıldığını ancak turistlik otellere alıcı talebinin çok az olduğunu açıkladı.

Marmaris'te iç pazar turizm şöleni toplantısı düzenledi!

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından Marmaris'te geniş katılımlı olarak düzenlenen toplantıda, turizm sektörü masaya yatırıldı.

Marmaris'te 2015 turizm yılı olacak!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) 14-15 Nisan tarihleri arasında Marmaris Turizm Şenliği düzenleyecek..

marmaris turizm rantı Haberi

marmaris turizm rantı




Marmaris’i çok severim. Kızmak ve gitmemek için birçok sebep olmasına rağmen kıyamam bahtsız Marmaris’e. Dünyanın belki de en güzel kıyı coğrafyalarından birine sahip bu beldeye neler yapmadık ki... Ama gelin görün ki hâlâ çok güzel Marmaris. O beton denizini görmezseniz, işletmelerin kalitesini tartışmazsanız, hâlâ masmavi koylar ve tertemiz bir havayla kucaklar sizi. 


Türkiye ’nin turizmle tanışan ilk yerlerinden biri Marmaris. Bölgede 1960’ların ilk yarısında başlayan turizm, bugüne dek aralıksız sürdü. Ancak plansız yapılaşma ve kötü yönetimler, 50 yılda ömrünü tamamlama noktasına getirdi. Turizmle ilgili yapılabilecek tüm yanlışlar, maalesef burada yaşandı. Bir anlamda turizm tecrübesizliğimizin eseri Marmaris (Diğer bir bahtsız yer de Kuşadası). 


Sığlanın memleketi 


50 yıl öncesine dönelim… Neden Marmaris’e gelmişti ilk turistler? Sadece yeni bir ülke ve ucuz olması mıydı sebep?...