28 / 04 / 2024

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.



Türkiye İş Bankası A.Ş. "Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini başlatmıştı. 844 milyon 918 bin 520 TL'ye mal olacak proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Turizm, Türkiye'nin aynı sektörlerde faaliyet gösteren diğer ülkelere karşı rekabet avantajının bulunduğu sektörler arasında yer alıyor.

 Türkiye İş Bankası ndan Marmaris e 844 milyonluk otel yatırımı!

Bu kapsamda söz konusu proje; Muğla İli, Marmaris İlçesi, İçmeler Mahallesi, Kumluörencik Mevkii, adresinde yer alan mülkiyeti Türkiye İş Bankası A.Ş.’ ne ait tapuda 2575 Parselde 18.466,61 metrekarelik tapulu alan üzerinde taşınmaz sahibi firma tarafından 199 oda kapasiteli “Turizm Konaklama Tesisi Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Yapılması planlanan tesis alanı daha önceden Maliye kampı olarak faaliyet göstermekte olup, 2023 yılında tamamen tahliye edilerek yıkılmış ve arazi boşaltıldı. Faaliyet sahibi tarafından satın alınan arazide Turizm konaklama tesisi yapılması planlanıyor.

Turizm konaklama tesisi yapılması planlanan talebe konu parsel 2575 Parselde yer alıyor. Planlanan Turizm konaklama tesisi işletme aşamasında; 5 yıldızlı otel eğitim ve dinlenme tesisi amaçlı bloklardan oluşacak olup, toplamda 199 oda ve 658 yatak olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

 Türkiye İş Bankası ndan Marmaris e 844 milyonluk otel yatırımı!

Proje kapsamında yerli ve yabancı birçok turistin misafir olarak ağırlanması bekleniyor.

Projenin inşaat çalışmalarının 24 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Proje alanı sanayi alanı değildir. Proje alanı çevresinde benzer turizm konaklama tesisleri , ofisler, konutlar yer alıyor.

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 


Geri Dön