27 / 04 / 2024

Etiler’de polis ve turizm okullarının arsaları imara mı açılıyor?

Etiler’de polis ve turizm okullarının arsaları imara mı açılıyor?

Etiler’de polis ve turizm okullarının arsalarının yerlerinde olduğu gibi ‘rant’a kurban edilmek istendiği endişesi gündeme geldi. İşte o yazı...



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, bugünkü yazısında ''Etiler’de polis ve turizm okullarının arsalarının durumu''nu kaleme aldı. İşte o yazı...

Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde Emekli Sandığı Yaşlılar Huzurevi’nde kalanların geçen hafta koronavirüs testine tabi tutulmaları, bunun üzerine bazı yakınlarımızın haklı olarak ‘telaş’ yaşamaları, bizim de bunu gündeme taşımamız herkesi endişelendirdi.

Bizim derdimiz, buranın da Etiler’de polis ve turizm okullarının arsalarının yerlerinde olduğu gibi ‘rant’a kurban edilmek istendiği endişesiydi. Aslında burada kalan 400’e yakın ‘yaşlı’ da aynı endişeleri taşıyordu; çünkü bu yer de turizm ve polis okullarının yerleri gibi ‘kurban’ edilebilirdi.

Zaten, ‘Nispetiye Hanım’ tarafından yaklaşık 60 yıl önce ‘huzurevi’ şartıyla bağışlanan arsanın el değiştirmesi bugün için pek mümkün değil. Girişimlere ailenin mirasçıları da karşı duruyorlar. Huzurevi alanı olan arsaya 2006 yılından beri göz konulduğu anlaşılıyor. 2006-2009 arasında dört kez imar planı değişikliğiyle bölgenin sağlık tesisinden çıkarılarak 8 katlı konut alanına dönüştürülmesi istendi. Ayrıca otel yapılması girişimleri de dikkat çekiyordu. Büyükşehir meclisinin o zamanki CHP’li üyesi Hüseyin Sağ, “bakanlık tarafından hazırlanan imar planlarına karşı dava açtıklarını” belirterek “Bunun öyküsü uzundur. Meclis’te biz önümüze gelen dosyaları 6 kez reddettik. ‘Kadir Topbaş neci?’ diye sormak istiyorum. Kamulaştırma donatı alanı (3 bin 182 metrekare) neden yok edilmek isteniyor? Biz biliyorduk ama o yaşlı insanlar bilmiyordu” diyordu. 17-25 Aralık soruşturmasında da bu dosyanın da yer alması açık niyetin ne olduğunu gösteriyordu.

400 KİŞİ KALIYOR

Sakinler tahliye tedirginliğini sürekli yaşıyorlar. 5.8’lik deprem de onları çok tedirgin etmişti. Binanın idarecileri, belki de haklı olarak “Yapılar depreme dayanıklı mı, değil mi?” diye binadan örnekler almışlardı. Bir endişeleri de şuydu: Başka huzurevlerine götürülmeleri.

Koronavirüsten sonra kalanların bir bölümü ‘tedavi’ için hastanelere götürüp muayene ediliyor. Pozitif çıkanlar Süreyyapaşa, Cerrahpaşa veya Florence Nightingale’e götürüldüler.

Şimdi Etiler’de kalanların çoğu ‘karantina’da. İşte bu anlattıklarımızdan endişe duyulmuştu. Biz de haklı olayın ayrıntıları gündeme getirmiştik.


Geri Dön