02 / 08 / 2024

marmaris yol kayması

marmaris yol kayması

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Pınar ''Başka sıkıntılar olmadan acilen o yolun kapatılması gerekir" dedi.

Marmaris Yol Asfaltlama Makina İnşaat Nakliye Limited Şirketi kuruldu!

Marmaris Yol Asfaltlama Makina İnşaat Nakliye Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Hüseyin Açıkgöz tarafından kuruldu.

İzmir Konak'ta yıkım tedirginliği!

İzmir'in Konak İlçesi Üçyol’daki Altıntaş Mahallesi'nde iki sene önce bina yapımı için açılan temel kapatıldı. Yol kayması başlayan bölgelerdeki binalarda yıkılma tehlikesi bulunuyor.

Marmaris Bozburun'da yeni yollar açılıyor!

Marmaris Belediyesi, Bozburun Mahallesi sınırlarında imar planında yol olarak gözüken yerlerde yol açma çalışmasına başladı. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

Marmaris'te izinsiz açılan yol mecliste!

Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Marmaris'te bulunan bir işletmenin izinsiz inşaat faaliyeti yapmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Marmaris'teki Cennet Koyu'nda izinsiz yapı çalışmaları başlatıldı!

Marmaris İlçesi yakınlarındaki Taşlıca Mahallesi, Asardibi Mevkisi'ndeki sadece denizden ulaşımın olduğu, tarihi kalıntıların da bulunduğu 1'inci derece doğal SİT alanı cennet koya, izinsiz olarak yol açılıp, yapılar için çalışma yapıldığı belirlendi.

Marmaris'te hortum dehşeti!

Muğla Marmaris'te, sağanak yağış ardından kuvvetli fırtına ile hortum büyük hasara yol açtı. Yaklaşık 50 saniye süren hortumda çok sayıda evin çatısı uçtu ağaçlar devrildi.

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor!

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor. Marmaris'te imar planına göre 5 ve 4 yıldızlı otellerin bahçelerinden geçtiği tespit edilen yolun açılması için belediye ekipleri çalışma yapıyor

Kuşadası'nda AVM inşaatı toprak kaymasına yol açtı!

Kuşadası'nda izinsiz AVM inşaatı için izinsiz olarak yapılan kazı, toprak kaymasına yol açtı. Riskli bölgede 203 dairenin bulunduğu üç site boşaltıldı. Bir aydır otelde kalan 223 kişi duruma isyan etti..

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki geldi!

Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yapan çevreciler, yol kenarına ve ormanlık alana dökülmüş onlarca römork inşaat atığıyla karşılaştı. Atıkların büyük bir kısmının molozlardan oluştuğu görüldü.

Kağıthane'deki toprak kayması korkuttu!

Kağıthane Seyrantepe İbrahimkaraoğlanoğlu Caddesi 'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 'nün bulunduğu arazide, saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi.

Bolivya'da toprak kayması meydana geldi!

Bolivya'da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymasında 4 kişi öldü. Yerel yetkililerden Jimena Alegre, Quechua bölgesinde 15 ailenin evinin toprak altına kaldığını, 4 kişinin öldüğünü, 9 kişinin kaybolduğunu belirtti...

Örnektepe Mahallesi'nde otel inşaatı 4 sokakta toprak kaymasına yol açtı!

İstanbul Beyoğlu'ndaki Örnektepe Mahallesi'nde Haliç manzarasına yapılmakta olan otel inşaatı, 4 sokakta toprak kaymasına yol açtı. Evlerinin duvarlarında derin çatlaklar oluşan mahalle halkı korku içerisinde yaşıyor...

Katar şeyhinin Marmaris'teki otelinde yangın çıktı!

Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani'nin, Marmaris'teki 5 yıldızlı otelinde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı

marmaris yol kayması Haberi

marmaris yol kayması


Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Rahmi Pınar, Marmaris'te etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında çökme meydana gelen yolun acilen trafiğe kapatılması gerektiğini bildirdi. 

     Marmaris Çevrecileri Derneği'nin daveti üzerine ilçeye gelerek incelemelerde bulunan Prof. Dr. Rahmi Pınar, daha sonra limandaki bir teknede basın toplantısı düzenledi. 

     Marmaris-Muğla karayolunun 5. kilometresi Karadere mevkisinde çöken yolda inceleme yaptığını belirten Pınar, yolda büyük bir kayma meydana geldiğini gördüklerini söyledi. 

     Çökmenin olduğu bölgede iki sorun olduğunu ifade eden Pınar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''Birincisi dere yatağının kontrol altına alınması gerekiyor. Bunun yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Büzler konularak dere suyunun buradan akıtılması gerekirdi. Heyelan nedeniyle mi oldu tam olarak bilmiyorum, ama incelemede büze rastladım. Eğer yok ise büyük...