08 / 05 / 2024

İzmir Konak'ta yıkım tedirginliği!

İzmir Konak'ta yıkım tedirginliği!

İzmir'in Konak İlçesi Üçyol’daki Altıntaş Mahallesi'nde iki sene önce bina yapımı için açılan temel kapatıldı. Yol kayması başlayan bölgelerdeki binalarda yıkılma tehlikesi bulunuyor.



İzmir'in Konak İlçesi Üçyol’daki Altıntaş Mahallesi'nde iki sene önce yapımına başlanan ama tamamlanmayan bina için açılan temel yol kaymasına yol açtı. Mahalleliler, binayı yapan şirketin yetkililerine ulaşamadıklarını açıkladı.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre vatandaşlar, "Müteahhit binayı bitireceğini söylüyor ama iki yıldır hareket yok. Bir ay önce de Büyükşehir Belediyesi'ne haber verdik. Zabıtalar kontrol etti fakat hiçbir şey yapılmadı. Can ve mal kaybı yaşanmasından korkuyoruz" açıklamalarında bulundu.

İnşaat şirketinin koyduğu saç bariyerlerin yıkıldığını, bölgede daha çok önlem alınması gerekiğini söyleyen vatandaşlar, "Her gün eve girerken korku duyuyoruz. Gece en ufak bir ses duyduğumuzda yerimizden sıçrıyoruz. Kimsenin canına ve malına zarar gelmeden sorunumuza çare bulunsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön