04 / 05 / 2024

Novus Residence'ta yıkım şoku!

Novus Residence'ta yıkım şoku!

Ataköy'de yer alan Novus Residence'ta yıkım şoku yaşanıyor. Bakırköy Belediyesi, bahçe duvarlarının yıkımı için site yönetimine yazı gönderdi. 



Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre; İstanbul Ataköy'de yer alan Novus Residence'ta yıkım şoku yaşanıyor. Bakırköy Belediyesi, 6-7 yıl önce yaşamın başladığı lüks sitede, bahçe duvarlarının yıkımı için site yönetimine yazdı. Yönetim ise, belediyeye verdiği yanıtta alınan yıkım kararını hukuku aykırı olduğu savunuldu.


Haksız işgal davası

Bakırköy Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak İşleri Müdürlüğü'nden Novus Residence Site Yönetimi'ne gelen yazıda, "Kamuya terk edilmiş alanları, bahçe duvarları yapılmak suretiyle tarafınızca işgal edilmiştir bulunmaktadır" denildi. Belediye yazısında,bahçe duvarının 10 gün içinde çekilmesi gerektiğini, çekilmediği takdirde yıkımın belediye tarafından yapılacağı ve yıkım masrafının yıkım masrafının yüzde 20 fazlasının yönetiminizden tahsil edileceği söylendi. 


Site yönetimi belediye tarafından kendilerine gönderilen yazıya resmi bir yanıt verdi. Yönetim tarafından gönderilen yazıda, "7 yıl sonra iskanını bizzat vermiş olduğunuz duvarları yıkmaya çalışmanız dünyanın hiçbir yerinde kabul edilmesi olanaklı olmayan bir hukuk garabetidir ve işlem yapan yetkililer bakımından suçtu" denildi. 

 


Geri Dön