03 / 05 / 2024

Marmarisdeki evlerin satışı

Marmarisdeki evlerin satışı

Ege kıyılarında ev alan yabancılar, şimdi de konutları satmak için sıraya girdi.

İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkan satacak!

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalede dükkanların satış fiyatları 410 bin TL'den, evlerin satış fiyatları 570 bin TL'den başlıyor.

Kredisi bitmemiş ev satılabilir mi?

Konut kredisiyle ev alan vatandaşlar borçların tamamı kapanmadan evlerini satmak isteyebiliyor. Peki, kredisi bitmemiş ve ipotekli evlerin satışı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

Bankalardan yarı fiyatına satılık evler!

Türkiye genelinde hizmet veren birçok banka kendilerine ait icralık konutları satılığa çıkardı. Her bütçeye uygun olarak satılan evlerin fiyatı 35 bin TL'den başlıyor. 

İtalya'da 1 Euro'dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!

İtalya'da 1 yıldan fazla süredir az nüfuslu terk edilmiş bölgelerde yer alan evleri 1 Euro'dan satışa çıkardı.2019'da Sicilya'da bu evlerden birini satın alan vatandaş ev yüzünden zor zamanlar yaşadı.  

Deniz kenarı satılık evlerin değeri artıyor!

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Mart 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde deniz kenarında satılığa çıkan dairelerin değerinde artış yaşandı.

Alaçatı'da milyonluk villalar satışta!

Türkiye'nin Venedik'i olarak bilinen Alaçat'yı hortum vurdu. Aşırı rüzgar nedeniyle bölgedeki evlerin zarar görmesiyle bölge sakinleri villalarını satışa çıkardı. 

Sur'da 30 ila 100 bin liralık evlerin yerine yapılan villalar 2 milyona satışa çıkıyor!

Diyarbakır Sur'da, 'acele kamulaştırma' kararıyla 30 ila 100 bin lira arasında bir değerle alınan evlerin yerine yapılan villalar, emlak sitelerinde 600 bin ila 2 milyon lira arasında bir fiyatla satışa sunuldu.

TOKİ evlerinin satış fiyatının düşürülmesi talebi mecliste!

TOKİ tarafından yapılan evlerin satış fiyatının ve site aidatlarının düşürülmesi talebi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Skyline Tower satışta! Yeni proje!

Hayati Erdoğan Sürer İnşaat A.Ş. imzasıyla Ankara'nın en gözde konumunda yükselen Skyline Tower satışa çıktı. 4+1 evlerin bulunduğu projede fiyatlar 900 bin TL'den başlıyor....

Son dakika fırsatı! Bu evlerin hepsi satılık ve krediye uygun!

Türkiye'nin çeşitli illerinde birçok daire satışa çıkarıldı. Krediye uygun olan evlerin fiyatları ise 35 bin lira ile 23 lira arasında değişiyor...

Marmarisdeki evlerin satışı Haberi

Marmarisdeki evlerin satışı

Marmaris'te 2006'da yabancılara 800 taşınmaz satıldığını belirten Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş, bu sayının geçen yıl 350'ye gerilediğini, şimdi de çok sayıda yabancının evlerini satmak istediğini söyledi.
Marmaris Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Felit Akman da, yabancıların emlak satışı için kuyruğa girdiğini söyledi. Marmaris'te başta İngilizler olmak üzere 700 kadar yabancının gayrimenkulünü satmak için beklediğini belirten Akman, "Daha bir yıl öncesine kadar tapu dairesinin önünde emlak alım işlemlerini tamamlamak isteyenler kuyruğa girerken, şimdi satmak isteyenler kuyruğa giriyor" dedi.
Marmaris'te faaliyet gösteren Kent Emlak'ın İngiliz uyruklu sahibi Shorone Barrett de sektördeki durgunluğu, ABD'de başlayan ve tüm dünyayı saran mortgage kredilerinin yol açtığı krize bağladı. Barrret şöyle dedi:
"Krizden en çok etkilenen ülkelerden biri de İngiltere. İngiltere'de insanların geçimini sağlaması giderek...