03 / 05 / 2024

Marmaristeki Ortodoks kilisesi turizme mi kazandırılacak

Marmaristeki Ortodoks kilisesi turizme mi kazandırılacak

Marmaris Kameriye Adası'nda bulunan 1800 yıllık Ortodoks kilisesi restore edilerek inanç ve evlilik turizmine kazandırılacak. Kilisenin restorasyonu gelecek yıl gerçekleştirilecek.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Kırım'da Katolik ve Ortodoks kiliselerin arsa kavgası!

Kırım'da Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait arsa, Rusya tarafından Roma Katolik kilisesine tahsis edildi.

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi iki yıl içinde tamam!

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi...

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyor... 

Antalya'daki Noel Baba Kilisesi'nin çatısı çürüdü! 

Antalya'daki Noel Baba Kilisesi'nin çatısı çürüdü. Kilisenin yağmur ve güneş ışığından koruması amacıyla inşa edilen dev örtü yıllar uzun süredir kaldırılmayınca, yapı sera etkisine maruz kaldı. 

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Patrikhane ile Yunan Kilisesi arasında arazi krizi!

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Rus Ortodoks Kilisesi’nden sonra bu defa da Yunanistan Kilisesi ile kriz yaşıyor.

Fransa'daki Saint-Jules Katolik kilisesi 190 bin avroya satılıyor!

Fransa'nın Logwy kentinde yer alan Saint-Jules Katolik kilisesi cemaatin ilgisizliği nedeniyle boş kaldığı gerekçesiyle 190 bin avro bedelle satışa çıkarıldı...

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Marmaristeki Ortodoks kilisesi turizme mi kazandırılacak Haberi

Marmaristeki Ortodoks kilisesi turizme mi kazandırılacak

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı Mehmet Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oda olarak Hisarönü Körfezi'nde yer alan Kameriye Adası'ndaki kilisenin inanç ve evlilik turizmi adına restorasyonu için çalıştıklarını söyledi. 


Hazırladıkları projenin Muğla Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığını belirten Baysal, "Kameriye Adası'ndaki tarihi kilisenin restorasyon çalışmaları için Sayın Muğla Valisi Amir Çiçek ile yaptığımız görüşmeler sonunda kendileri gerekli talimatları verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce kilisenin restorasyonuyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra gelecek yıl kilisenin restorasyonu gerçekleştirilecek" dedi. 


Baysal, inanç ve evlilik turizmlerinin, son yıllarda alternatif turizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, Phuket Adası gibi bazı önemli destinasyonları her yıl "evlilik turizmi" adı altında binlerce kişinin ziyaret ettiğine dikkati çekti. 


Kameriye Adası'ndaki kilisede nikahlarını kıydırmak isteyen Ortodoks turistlerden büyük...