16 / 05 / 2024

mars için tasarlanan evler

mars için tasarlanan evler

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

iPhone 15 fiyatları zamlardan sonra kaç TL oldu? Fark yaratmak için tasarlandı: İşte iPhone 15 fiyat listesi! 

Apple'ın 2024 yılına ilişkin amiral gemisi telefonlarından olan iPhone 15'in fiyatları merak ediliyor. Fark yaratmak için tasarlanan iPhone 15 fiyatları ne kadar? İşte iPhone 15 fiyat listesi 16 Mart 2024...

Bakyapı'dan Bursa'ya mobilya alışveriş merkezi geliyor! Mobyland için düğmeye basıldı!

Bursa’da hayata geçirdiği konut projeleriyle tanınan Bakyapı, 2024 yılında ticari gayrimenkul projeleri için kolları sıvadı. Bursa’nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak tasarlanan Mobyland projesi hayata geçirilecek.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Babalar Günü için Saat&Saat'ten Her Zevke Uygun Özel Hediyeler

Saat&Saat, Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olduğu dünyaca ünlü markalarla buluşan saat tutkunlarına, Babalar Günü için en farklı ve seçkin hediyeleri sunuyor. Her yaş ve stile hitap eden babalar için farklı markalar tarafından özel olarak tasarlanan saatler sizleri bekliyor.

Nokia C22: Giriş seviyesi için yeni bütçe dostu akıllı telefon!

Nokia, bütçe dostu akıllı telefonu C22'yi piyasaya sürdü. Giriş seviyesi pazarı için tasarlanan C22, sadece 97 dolarlık bir fiyatla Android 13 Go Edition ile sunuluyor.

Dijital ekrandan canınızın çektiği kahveyi seçin o sizin yerinize hazırlasın! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Sütlü kahve sevenler için tasarlanan Tam Otomatik Kahve Makinesi, kahve öğütme işlevini pratik bir şekilde yapmanıza yardım olur. Otomatik kahve makinesi tek tuşla kahve seçimini gösteren tasarımı ile merak konusu olmaya devam ediyor.

 GeForce RTX 4080'in bu özelliği oyunculara sevinç çığlıkları attıracak! Oyun dünyasında yeni dönem

Nvidia GeForce ekran kartı için tasarlanan yeni güncelleme ile artık oyunlar 4K 240 Hz kalitesinde oynatacak

Damarlarınıza adrenalin pompalamak için tasarlanan Yamaha Tracer 7 28 Ekim 2022 fiyat listesi!

Damarlarınıza adrenalin pompalamak için tasarlanan Yamaha Tracer 7 fiyatları ne kadar? İşte Yamaha Tracer 7 28 Ekim 2022 fiyat listesi...

Memurlar yıllar sonra rahat bir nefes alacak! Yılan hikayesine dönen 3600 ek gösterge için net tarih belli oldu

Polis, din görevlileri ve hemşireler için verilmesi tasarlanan 3600 ek gösterge için tarih belli oldu. Son toplantının ardından 3600 ek gösterge için hazırlanan düzenleme Meclis’e gönderilecek. 3600 ek göstergenin kabul edilmesinin ardından maaş, emekli aylıkları ve ikramiyeler artacak.

Tekfen Holding'in Mersin'deki arazisi için imar başvurusu yapıldı!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş'nin Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan bir polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı.

Cambridge Camisi'ni ibadet için hazır!

İngiltere’de inşa edilen çevre dostu cami için geri sayım başladı. Güneş enerjisi ve atık sudan faydalanılacak şekilde tasarlanan cami, ekolojik yaşama katkı sağlayacak.

Iglo Architects'den mülteciler için yaşam konteynırları!

Iglo Architects tarafından Almanya’da Suriyeli mülteciler için tasarlanan yaşam konteynırları, sığınmacıların barınak sorunlarına yaşamsal ihtiyaçlar bağlamında çözümler sunuyor.

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

mars için tasarlanan evler Haberi

mars için tasarlanan evler

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. 


En az 16 ay süreceği hesaplanan yolculukta uzay aracı ile taşınacak malzemenin hafif olması için çaba sarf eden NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) deneyecek.



Uzaya özel uzay şirketi SpaceX’in Falcon roketi ile 8 Nisan’da gönderilecek alüminyum taşıyıcılı hafif ve dayanıklı kumaştan Bigelow modülü, ISS’in dış yüseyine eklendikten sonra kompresörle şişirilecek. 



Bigelow şişirildiğinde 3.2 metre çapında ve 3.7 metre yüksekliğinde olacak. Deneme başarılı olursa bu modülün içine 4 kişinin sığabileceği boyutlarda yeniden...