24 / 05 / 2024

marstaki mimarlık çalışmalarına katılan türk mimar

marstaki mimarlık çalışmalarına katılan türk mimar

Tekirdağ’da yaşayan genç Yüksek Mimar Saadet Yüncü, Mars gezegeninde mimarlığa dair çalışmalara katılmayı hak kazanan ilk Türk oldu..

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Türk Kızılay'dan Marmara Depremi'nin 21. yılına özel farkındalık çalışmaları!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek farkındalık çalışmalarıyla hem kaybedilen canların unutulmadığı gösterilecek hem de afetlere hazırlıklı ve dirençli bir toplum olma zorunluluğuna da dikkat çekilecek.

Çin'de inşaat şantiyelerinin çalışmalarına ara verildi!

Cıciang ile güneydoğusundaki Fucien eyaletlerinin kıyısında şiddetli yağışlara yol açması öngörülen tayfun sebebiyle, inşaat şantiyelerinin çalışmalarına ara verildiği açıklandı.

Sur Yapı'dan sağlık çalışanlarına özel 15 bin TL'lik ek indirim!

Sur Yapı yüzde 20’ye varan indirimli ‘‘Rahat Bi Nefes Al’’ kampanyasına destek verdiğini açıkladı. Sur Yapı, sağlık çalışanlarına aynı adlı kampanyasının avantajlarına ilave 15 bin TL'ye varan ek indirim sunduğunu açıkladı.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Büyük inşaatların çalışmalarına izin verildi! 

23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, büyük inşaat şirketlerinin, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat firmalarının çalışmalarına izin verildi.

Mersin Büyükşehir Berdan Konukevi'ni sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 156 yataklı tesisin koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının hizmetine sunulmasından sonra, bünyesinde bulunan Berdan Konukevi'ni de sağlık çalışanlarına tahsis etti...

Beşiktaş Belediyesi, 2 öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Beşiktaş Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle iki öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Samsun'daki 3 otel sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ülkeyi yasa boğan koronavirüs ile Mücadele'de fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına otellerini ücretsiz olarak tahsis eden Erman Ilıcak, İsmail Akçura, Nejat Baran ve Ahmet Aydemir’ e teşekkür etti.

marstaki mimarlık çalışmalarına katılan türk mimar Haberi

marstaki mimarlık çalışmalarına katılan türk mimar

Tekirdağ’da yaşayan 24 yaşındaki Yüksek Mimar Saadet Yüncü, 1847’de kurulan ve dünyanın en kapsamlı uluslararası mimarlık okulu olma özelliğini taşıyan İlgiltere’nin The Architectural Association, AA School’u tarafından Mars gezegenine en yakın yapıya sahip olan Ürdün’de düzenlenen araştırma ve tasarım atölyesine katılan ilk Türk oldu. Ülkeye gurur yaşatan Yüncü, projede yer alan ilk Türk olmasının kendisi için gurur verici bir durum olduğunu belirtti.

Milliyet'te yer alan habere göre, son altı yıldan beri Jordan Visiting Schoola her yıl yaklaşık on kişinin katıldığını ve Türk vatandaşı olarak ilk katılan kişinin kendisi olduğunu ifade eden Yüncü, "Architectural Association Londra’da bulunan uluslararası en eski mimarlık okulu. Her yıl düzenlediği AA Jordan Visiting School Okulu kapsamında bir araştırma çalışması var. Bu üniversite, her yıl bu araştırma...