08 / 05 / 2024

Mart itibari ile Kız Kalesi açılışı

Mart itibari ile Kız Kalesi açılışı

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Emekli olmayı hayal ederken bu husus hayallerinizi yıkabilir! 1 TL bile aylığınıza engel olabilir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin halledilmesinin arkasından 3 Mart itibari ile başvuru yapan 1 milyon 200 bin kişinin emekli maaşları bağlandı. Geçmiş senelerden kalan 1 TL'lik borç ya da eksik primi varsa emekli aylığı bağlanamıyor. İşte emeklilik için dikkat edilmesi gereken hususlar.

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

Bankaya haricen girişi olan ve altın girişi ardından açılan yabancı para türünden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibari ile TL payı hesaplamasında dikkate  alınmaması hükmüne varıldı.

MediaMarkt'da Blender Set 849 TL, Çay Makinesi 799 TL! İşte 25 Mart 2023 fiyat listesi

MediaMarkt  24 – 27 Mart kampanyaları ile bir ok teknolojik üründe kampanya düzenledi. Bir önceki kampanyasında vatandaşın büyük ilgisi ile karşılaşan MediaMarkt, Yeni indirimli ürünleri ile  vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Mazda 6'nın Mart ayı fiyatı açıklandı! İşte Mazda 6'nın 16 Mart 2023 fiyat listesi

2023 Mart ayı itibari ile Mazda fiyat listesi belli oldu.! Peki Mazda 6'nın fiyatı ne kadar oldu? İşte Mazda 6'nın 16 Mart 2023 fiyat listesi...

Aile destek ödemeleri 1250 TL'ye çılgın zam gelecek mi? Aile Bakanlığı mart ayı ile destek parası ne zaman yatıyor?

Aile ve Destek Paketi ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki, Aile destek ödemeleri 1250 TL'ye çılgın zam gelecek mi? Aile Bakanlığı mart ayı ile destek parası ne zaman yatıyor? İşte detaylar...

1 Mart itibariyle gerçekleşti! Toplu taşımada 60 yaş üstü ve öğrenciler için yaşanan gelişme!

1 Mart itibari ile öğrenciler, 60 yaş üsttü vatandaşlar ve öğretmenler avantajdan faydalanabilecek. Bu vatandaşlar için oluşturulan abonman kartları ile artık yolculuklar daha ekonomik bir hal alacak. Kocaeli için geçerli olan bu değişim ile ekonomik açıdan bu gruplara rahatlama amaçlanıyor. 

Aile Bakanlığı mart ayı ile destek ödemelerini ne zaman yatıyor? Aile destek parası 1250 TL'ye okkalı zam gelecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların hesaplarına 1250 TL destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Bakanlığı mart ayı ile destek ödemelerini ne zaman yatıyor? Aile destek parası 1250 TL'ye okkalı zam gelecek mi? İşte detaylar...

A101 31 Mart aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! İşte A101 31 Mart 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

A101 31 Mart 2022 itibari ile market raflarında yerini alacak aktüel ürünlerinin fiyat listesini yayımladı. Peki katalogda hangi ürünler yer aldı? İşte 31 Mart 2022 aktüel ürünlerin fiyat listesi...

A101'de akıllı saatler 289 TL'den başlayan fiyatlarla! İşte A101 saat fiyat listesi!

A101 Marketler süper fiyatlı ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunmaya devam ediyor. 10 Mart itibari ile market raflarında yerini alan akıllı saat ürünlerinin fiyat ve özelliklerine haberimizde yer verdik. İşte A101 akıllı saatlerin fiyat listesi!

Divan Çankaya Mart'ta açılıyor!

Divan Grup, Çankaya'daki yeni oteli için imza attı. Otel 2022 Mart itibari ile misafirlerini ağırlamaya başlayacak. 

Martı Myra Otel'in satışı iptal edildi!

Martı Grubu, bankaya olan borcundan dolayı icradan satışa çıkarılan Kemer’deki oteli Martı Myra ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Otelin satışının iptal edilmesine karar verildi. 

Martı Myra Otel'in satışıyla ilgili flaş gelişme!

Martı Grubu, bankaya olan borcundan dolayı icradan satışa çıkarılan Kemer’deki oteli Martı Myra ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Otelin satışın devamına dair bir karar getirilmediği takdirde satışın düşürülmesi kararının infazı kararı alındı.

Mart itibari ile Kız Kalesi açılışı Haberi

Mart itibari ile Kız Kalesi açılışı

HELENİSTİK dönemde 'Korykos' ve 'Klikya' olarak andan ve tarihi milattan önce 4'üncü yüzyda dayanan Erdemli Kız Kalesi Antik Kenti, mart ayından itibaren ziyaret edilebilecek. Mersin'in Erdemli İlçesindeki tarihi Kızkalesi (Deniz Kalesi) UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne alınmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, sahile 500 metre mesafedeki bir ada üzerinde bulunan Kız Kalesinin güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi için başlattığı çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Turizm sezonuyla birlikte yerli ve yabancı turistlere açılacak olan Kız Kalesi ve antik kentin diğer yapıları, özel bir sistemle aydınlatılacak. 


İSKELESİ DE GÜÇLENDİRİLECEK 

Kentin kurulduğu Helenistik dönemde kıyı şeridiyle bağlantısı bulunduğu biliniyor. Antik kentin günümüze ulaşan yapılarını, tarihi dokuyu koruyarak güçlendiren Kültür Bakanlığı, ada üzerindeki kale ile sahil şeridi arasında bağlantıyı sağlayan iskeleyi de güçlendirecek. Ziyaretçiler bu iskeleyi kullanarak Kız...